Πολιτική

Γεννηματά για άσυλο: Ρεαλιστική λύση με ευρύτατη πλειοψηφία στήριξης

Πρέπει να δοθεί ρεαλιστική λύση με ευρύτατη πλειοψηφία στήριξης για το πανεπιστημιακό άσυλο, τόνισε η Φώφη Γεννηματά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, κατά την παρέμβασή της στη βουλή για το θέμα τόνισε οτι “η λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου είναι αυτό το οποίο απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία περισσότερο από τις αντεγκλήσεις που παρακολουθούμε».

«Έχουμε την ευθύνη να θέσουμε ένα τέρμα στην ανομία που επικρατεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια» είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε ότι «χρειάζεται να δοθεί ρεαλιστική λύση με ευρύτατη πλειοψηφία στήριξης». Παράλληλα άσκησε κριτική ιδιαίτερα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την τεράστια ανοχή που επέδειξε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όπως είπε.

«Σας καλέσαμε να φέρετε την διάταξη του 2011 διορθωμένη, έτσι ώστε να είναι αποτελεσματική και να μπορέσει να διαμορφωθεί ευρύτατη πλειοψηφία. Η άποψή μας είναι, ότι θα πρέπει να εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία και εντός των χώρων των ιδρυμάτων χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση των πρυτανικών αρχών, γιατί για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους κατά την εφαρμογή του νόμου στο παρελθόν οι πρυτανικές αρχές δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

«Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση ανεξάρτητα με το εάν τελούνται αξιόποινες πράξεις. Αξιόποινες πράξεις τελούνται και στις πλατείες όπου δεν προστατεύονται από το άσυλο. Διακινούνται ναρκωτικά και υπάρχει παραεμπόριο. Γιατί επιμένετε σε μια λάθος διατύπωση που μπορεί να δημιουργήσει νέα προβλήματα;», διερωτήθηκε η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στη ΝΔ και τόνισε ότι «Δεν σας ενδιαφέρει να εξασφαλίσετε ισχυρή πλειοψηφία η οποία θα δώσει και στις αστυνομικές αρχές την αίσθηση ότι έχουν την πλήρη κάλυψη να προχωρήσουν».

«Δεν υπάρχει λόγος από το ένα άκρο να φθάσουμε στο άλλο», σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ενώ προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι κινδυνεύει «να διαμορφώσει μέτωπα ετερόκλητων δυνάμεων, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και από το Σεπτέμβριο θα υπάρξουν νέα προβλήματα μέσα στα Πανεπιστήμια».

«Χρειάζεται βούληση που θα δώσει το σήμα στον ελληνικό λαό ότι έχουμε τη δυνατότητα να προστατεύσουμε την ακαδημαϊκή ελευθερία γιατί στο τέλος οι μόνοι που θα τρίβουν τα χέρια τους θα είναι οι εχθροί του δημόσιου πανεπιστημίου», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρέας Λοβέρδος: Επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο του στη Δάφνη – «Δεν τους φοβάμαι, δεν με πτοούν»
«Κανέναν δεν πτοούν, κανέναν δεν εκφοβίζουν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι. Η Δημοκρατία μας είναι πολύ ισχυρότερη από τις επιθέσεις τους», το μήνυμα της ΝΔ για την επίθεση
Φωτογραφία από Facebook - Ανδρέας Λοβέρδος 31
Αλέξης Τσίπρας: Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο με προτάσεις για χρέη, ενέργεια και ενοίκια
Την πρόταση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης για τη μικρομεσαία επιχείρηση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του έπειτα από πρόσκληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 12
«Κλειδώνουν» τα μέτρα για τα καύσιμα: Η επικαιροποίηση επιδότησης στο diesel και όσα προβλέπονται για την αμόλυβδη
Η ακρίβεια πιέζει πολιτικά την κυβέρνηση, με όλα τα σημάδια να δείχνουν πως λόγω της παρατεταμένης κρίσης στη Μέση Ανατολή, ο «ορίζοντας» είναι αχαρτογράφητος
βενζίνη