Πολιτική

Γεννηματά: Η εξυγίανση των τραπεζών δεν μπορεί να στηριχθεί σε μαζικούς πλειστηριασμούς

Συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα είχε το μεσημέρι της Δευτέρας η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Η συνάντηση ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Γιάννη Στουρνάρα πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να δηλώνει πως «η αναγκαία εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία δεν μπορεί να στηριχτεί ούτε στους μαζικούς πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας -που δυστυχώς από το τέλος του χρόνου παύει να προστατεύεται- ούτε στις υπέρογκες χρεώσεις στις συναλλαγές των τραπεζών με τους πολίτες».

Η κ. Γεννηματά δεσμεύτηκε πως το ΚΙΝΑΛ θα καταθέσει άμεσα τροπολογία για την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας για τους πιο ευάλωτους Έλληνες δανειολήπτες και επερώτηση στη Βουλή για τις απαράδεκτες χρεώσεις των τραπεζών στις συναλλαγές με τους πολίτες.

«Χρεώσεις που δυστυχώς συνεχίζονται, γιατί η κυβέρνηση αν και αναγκάστηκε υπό την πίεσή μας να συνομιλήσει με τους τραπεζίτες, έμεινε μονάχα σε επικοινωνιακό επίπεδο και αποτέλεσμα δεν υπάρχει», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Χαρίτσης για Αλέξη Τσίπρα και «Ιθάκη»: Η περιγραφή για την πρότασή του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβής
«Θεώρησα ότι σε εκείνες τις συνθήκες χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη προετοιμασία, πολιτική και προσωπική, δεν θα μπορούσε να διασφαλιστεί ακριβώς η ενότητα και η βιωσιμότητα του εγχειρήματος»
Ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Αλέξης Τσίπρας
Νίκος Παππάς για Αλέξη Τσίπρα: Κι εγώ δεν συμφωνώ με όσα έχει κάνει – Οφείλει να καταγράψει όσα έζησε
«Πήρα αποφάσεις με βάση τη θέλησή μου υποτιμώντας ίσως τους συσχετισμούς, κάποια πράγματα, πιθανότατα να τα κάναμε διαφορετικά, κάναμε όμως κάποιες κεντρικές επιλογές που δικαιώθηκαν από την Ιστορία»
Τσίπρας - Παππάς
Τάιλερ Μακμπέθ για Αλέξη Τσίπρα και «Ιθάκη»: Ζητώ να μην χρησιμοποιείται το όνομά μου για την προώθηση του βιβλίου σας
«Με όλο τον σεβασμό, ζητώ να χρησιμοποιείται το όνομά μου για οποιονδήποτε σκοπό μάρκετινγκ ή προώθησης σε σχέση με το βιβλίο σας. Με θερμούς χαιρετισμούς, Τάιλερ»
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Τάιλερ Μακμπέθ