Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Γεννηματά σε Χαρίτση: Κανένας λόγος σύστασης επιτροπής για την διαίρεση των ΟΤΑ Α’ Βαθμού

Γεννηματά

«Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε μια επιτροπή που προτείνεται με προφανή στόχο να δώσει ανέξοδες υποσχέσεις και να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες», τονίζει η Φώφη Γεννηματά σε επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση για τη σύσταση επιτροπής για την επανεξέταση της διοικητικής διαίρεσης των ΟΤΑ Α’ Βαθμού.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ καλεί «την κυβέρνηση να αποφύγει έως τις βουλευτικές εκλογές κάθε νέα παρέμβαση στην αυτοδιοίκηση, την οποία εξάλλου ήδη έχετε πολλαπλώς επιβαρύνει με τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής σας». Κατά συνέπεια, αναφέρει η κ. Γεννηματά, «δεν συντρέχει επομένως κανένας ουσιαστικός λόγος σύστασης επιτροπής για την “επανεξέταση της Διοικητικής διαίρεσης των ΟΤΑ Α’ Βαθμού” σε αυτή τη συγκυρία».

Προσθέτει ότι με δεδομένο ότι «είμαστε μερικούς μήνες πριν από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης, η πρόθεσή σας είναι φανερό ότι δεν έχει σχέση με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αν αυτός ήταν ο στόχος, η κυβέρνηση σας είχε όλο το χρόνο να αναλάβει την σχετική πρωτοβουλία διαλόγου αλλά δεν το έπραξε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις