Πολιτική

Γεννηματά σε Χαρίτση: Κανένας λόγος σύστασης επιτροπής για την διαίρεση των ΟΤΑ Α’ Βαθμού

«Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε μια επιτροπή που προτείνεται με προφανή στόχο να δώσει ανέξοδες υποσχέσεις και να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες», τονίζει η Φώφη Γεννηματά σε επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση για τη σύσταση επιτροπής για την επανεξέταση της διοικητικής διαίρεσης των ΟΤΑ Α' Βαθμού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ καλεί «την κυβέρνηση να αποφύγει έως τις βουλευτικές εκλογές κάθε νέα παρέμβαση στην αυτοδιοίκηση, την οποία εξάλλου ήδη έχετε πολλαπλώς επιβαρύνει με τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής σας». Κατά συνέπεια, αναφέρει η κ. Γεννηματά, «δεν συντρέχει επομένως κανένας ουσιαστικός λόγος σύστασης επιτροπής για την “επανεξέταση της Διοικητικής διαίρεσης των ΟΤΑ Α’ Βαθμού” σε αυτή τη συγκυρία».

Προσθέτει ότι με δεδομένο ότι «είμαστε μερικούς μήνες πριν από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης, η πρόθεσή σας είναι φανερό ότι δεν έχει σχέση με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αν αυτός ήταν ο στόχος, η κυβέρνηση σας είχε όλο το χρόνο να αναλάβει την σχετική πρωτοβουλία διαλόγου αλλά δεν το έπραξε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 6
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 42
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48