Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Γενοκτονία Ποντίων – Γεροβασίλη: Η άποψη του κ. Φίλη είναι προσωπική

Γενοκτονία Ποντίων – Γεροβασίλη: Η άποψη του κ. Φίλη είναι προσωπική

Σαφέστατη ήταν η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη όσον αφορά στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη που ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών και όχι μόνο από έλληνες με ποντιακή καταγωγή.

Η κα Γεροβασίλη, μιλώντας στον Real Fm είπε: «Ο Υπουργός αναφέρθηκε, σε τηλεοπτική εκπομπή, στις δηλώσεις που είχε κάνει ο ίδιος στο παρελθόν, σε μια προσωπική του αξιολόγηση για το γεγονός της γενοκτονίας των Ποντίων. Από εκεί και μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι θεσμοί του κράτους, τα θεσμικά όργανα του κράτους, έχουν καταλήξει. Έχουν διατυπώσει – και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα θεσμικά όργανα του κράτους – ότι πρόκειται για γενοκτονία. Επομένως, η άποψη της κυβέρνησης είναι σαφής και διατυπωμένη δημοσίως και στο παρελθόν. Δεν τίθεται λοιπόν ζήτημα για την άποψη της κυβέρνησης.

Η κα Γεροβασίλη επιχείρησε να ρίξει και την μπάλα στην εξέδρα κατηγορώντας τη ΝΔ ότι προσπαθεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά το θέμα. Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει πολιτικά θέμα σε μία ελεύθερη έκφραση μιας προσωπικής προσέγγισης. Νομίζω ότι αυτό θα έπρεπε η κοινωνία να το αντιμετωπίζει, μάλλον η κοινωνία το αντιμετωπίζει διαφορετικά, αλλά, ωστόσο, ξέρετε γίνεται κάθε φορά μία προσπάθεια εκμετάλλευσης, πολιτικής εκμετάλλευσης γεγονότων που δεν θα έπρεπε».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε