Πολιτική

Γεωργιάδης: Εκδόθηκαν οι απαιτούμενες ΚΥΑ για την επένδυση στο Ελληνικό

Με το διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ώστε να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις σχετικά με την λήψη αποφάσεων που αφορούν την επένδυση στο Ελληνικό.

Σε σημερινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης συγχαίρει τους συνεργάτες του που συνέβαλαν να ολοκληρωθεί η έκδοση όλων των απαιτούμενων ΚΥΑ και γνωστοποίησε και τη συνάντησή του με τον κ. Αθανασίου.

Σημειώνεται ότι χθες εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης, η τέταρτη και τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που αφορά στην πολεοδομική ωρίμανση του ακινήτου.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση του υπουργού, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες, αναφέρει: «Στην πρώτη φωτό, ο χώρος και οι βασικοί συνεργάτες μου που πετύχαμε το αρχικά ακατόρθωτο, την έκδοση όλων των εκκρεμών ΚΥΑ, στην δεύτερη οι υφυπουργοί Νίκος Παπαθανάσης και Δημήτρης Οικονόμου και στην τρίτη και στην τρίτη ο Διευθύνων της Lamda κ. Αθανασίου μόλις ενημερώθηκε επισήμως ότι τελειώσαμε».

Στο μεταξύ την ικανοποίηση του εξέφρασε ο υπουργός και για την έκδοση εγκυκλίου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που αφορά στους ειδικούς αντικαταχρηστικούς κανόνες για τους μετασχηματισμούς επιχειρήσεων και τη μεταφορά ζημιών.

Όπως αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης: «Μία από τις πλέον ευχάριστες ειδήσεις ήταν και η έκδοση εγκυκλίου από την ΑΑΔΕ και τον κ. Πιτσιλή. Χάρη σε αυτή, και τον ευχαριστώ, πολλές επενδύσεις στην Χώρα μας θα ξεμπλοκάρουν καθώς αποκτούν Ασφάλεια Δικαίου».

Τέλος με χθεσινοβραδινή ανάρτησή του ο υπουργός γνωστοποίησε ότι πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο πανηγύρι του Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, κατασχέθηκαν εκατοντάδες αντικείμενα απομιμήσεων, επιβλήθηκαν πρόστιμα, ενώ υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα όπως γνωστοποίησε «κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 750 τεμάχια απομιμητικά μπλουζάκια, 307 ζευγάρια παπούτσια Nike, 54 ζευγάρια παπούτσια Adidas, 48 ζευγάρια παπούτσια Fila, 18 τσάντες, 123 παιχνίδια Επιβλήθηκαν πρόστιμα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης για Μέση Ανατολή: «Αδιαπραγμάτευτη για την Ελλάδα η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων»
Μήνυμα υπέρ της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, του Διεθνούς Δικαίου και της άμεσης αποκλιμάκωσης στην περιοχή έστειλε ο ΥΠΕΞ, στις κοινές δηλώσεις του με τον ομόλογό του από τη Σιγκαπούρη
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης, Βίβιαν Μπαλακρίσναν, στην Αθήνα, Πέμπτη 2 Απριλίου 2026   (Πηγή φωτογραφίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη για υποκλοπές: «Θέλει να κερδίσει χρόνο για να διαχειριστεί τον εκβιασμό»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής για την αναβολή της προ ημερησίας συζήτησης και ζητά εκλογές με φόντο τις εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Νίκος Ανδρουλάκης
Γιώργος Φλωρίδης: Αυτεπάγγελτη δικογραφία για κακούργημα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τα βίντεο μέσα από τη δίκη
Ο Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε και στον Νίκο Κωνσταντόπουλο λέγοντας πως: «Θέλω να πω ότι επιστρατεύτηκε για να συμβάλλει στο να δημιουργηθούν εμπόδια για τη διεξαγωγή της δίκης
Ο Γιώργος Φλωρίδης 70