Πολιτική

Γεωργιάδης: Επεξεργαζόμαστε σχέδιο για την μετάλλαξη «Όμικρον» – Δεν θα κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, στην νέα μετάλλαξη «Όμικρον» που έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό» σε όλο τον πλανήτη, αλλά και στα σενάρια ενός καθολικού lockdown ενόψει Χριστουγέννων, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ. 

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα» τόνισε ο υπουργός. «Προς το παρόν δεν έχει αλλάξει κάτι στην Ελλάδα. Η πανδημία σταδιακά ξεφουσκώνει, αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει δουλεύουν, ο στόχος μας είναι να έχουμε γιορτές με ανοιχτά καταστήματα και ανοιχτά εστιατόρια για να δουλέψει ο κόσμος και να κινηθεί η οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο

Σχολιάζοντας την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης «Όμικρον» στην Ευρώπη, σημείωσε ότι «όταν κάτι γεννιέται στον πλανήτη, δύσκολα το αποφεύγεις. Είναι όμως πάρα πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε τι είναι αυτό το πράγμα. Μια μετάλλαξη δεν είναι σίγουρο αν θα επικρατήσει. Φαίνεται ότι δε δείχνει να έχει προς το παρόν πολύ μεγάλη νόσηση». 

Ωστόσο, ανέφερε ότι σε περίπτωση που υπάρχει «ξέσπασμα» της πανδημίας λόγω της Όμικρον, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο.

Για την αύξηση των rapid test

Ερωτηθείς αν εξετάζεται αύξηση των rapid test, σημείωσε τι οποιοδήποτε μέτρο δεν αφορά στους εμβολιασμένους είναι στο τραπέζι, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζονται νέα μέτρα. «Είναι λάθος με το που ξεκινάνε κάποια μέτρα, την επομένη να συζητάμε για νέα μέτρα. Πρώτα πρέπει να εφαρμόσεις τα μέτρα που πήρες, ξέρουμε ότι θες 14 μέρες για να μετρήσεις την πραγματική επίπτωση του μέτρου που λαμβάνεις, άρα στα μέσα της εβδομάδας θα ξέρουμε πόσο απέδωσαν.  Αν συνεχίσει η πτωτική πορεία του Covid, δεν έχουμε κανέναν λόγο να ταλαιπωρήσουμε κανέναν συμπολίτη μας», εξήγησε. 

Πού οφείλεται ο υψηλός αριθμός των νεκρών

Σχετικά με τον υψηλό αριθμό νεκρών που καταγράφει η Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης τον απέδωσε στο γεγονός ότι οι πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών δεν είναι εμβολιασμένοι σε μεγάλο ποσοστό. «Ο λόγος που έχουμε υπερβολικά περισσότερους θανάτους από ότι για παράδειγμα η Αυστρία ή η Γερμανία που τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ότι στις ηλικίες 60 ετών και άνω το ποσοστό εμβολιασμού σε αυτές τις χώρες είναι στο 90% κι εμείς είμαστε στο 70%. Γι’ αυτό και λέμε διαρκώς να εμβολιαστούν. Το 20% των ηλικιωμένων που θα κολλήσουν, θα καταλήξουν στο νοσοκομείο», επισήμανε. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Παύλος Μαρινάκης για ΕΡΤ: Αυξήσεις, σύγχρονη οργάνωση, επιβράβευση και αξιοποίηση στελεχών
Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, βελτίωση της εισπραξιμότητας του ανταποδοτικού τέλους με κυριότερη τον έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές, των καταστάσεων που παραδίδουν οι πάροχοι ενέργειας
Παύλος Μαρινάκης 1
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης της Chevron – Διατηρούμε διαύλους και σε Τρίπολη και σε Βεγγάζη
Για το θέμα της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ο Υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι «θα υπάρξει σύντομα παρέμβαση της Αιγύπτου στην κατεύθυνση που επιθυμεί η Ελλάδα»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 1