Πολιτική

Γεωργιάδης μετά τα «καρφιά» για τις απουσίες στα γενέθλια της ΝΔ: «Τι κόντρα να έχω με τον Δένδια;»

Ο υπουργός Υγείας επιχειρεί να κλείσει τη συζήτηση περί εσωκομματικής κόντρας - «Μου είναι πολύ συμπαθής, κύριος και ευθυτενής»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διευκρινίσεις για το αιχμηρό σχόλιό του σχετικά με όσους απουσίασαν από την επετειακή εκδήλωση για τα 52 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν αφορούσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, ο οποίος βρισκόταν στη Βενετία για επίσημες υποχρεώσεις.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι ο Νίκος Δένδιας απουσίαζε από την εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας λόγω των καθηκόντων του, ενώ ερωτηθείς εάν υπάρχει κόντρα μεταξύ τους απάντησε: «Τι κόντρα να έχω με τον Νίκο Δένδια; Εκείνος πολιτεύεται στη νότια Αθήνα και εγώ στη βόρεια».

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (07.10.2026) στο OPEN, ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι η αναφορά του για όσους δεν έδωσαν το «παρών» στα «γενέθλια» της Νέας Δημοκρατίας είχε γενικό χαρακτήρα.

«Ο κ. Δένδιας είχε υπουργικά καθήκοντα, ήταν σε σημαντική σύνοδο στη Βενετία. Εγώ έγραψα γι’ αυτούς που δεν ήταν. Γιατί κάθε φορά θα πρέπει εγώ να στοχοποιώ τον Δένδια;», ανέφερε.

«Καλός μαθητής, αλλά όχι απουσιολόγος»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε και στον χαρακτηρισμό του «απουσιολόγου», μετά το σχόλιό του για τις απουσίες από την κομματική εκδήλωση.

«Επειδή άκουσα ότι είμαι απουσιολόγος, ήμουν καλός μαθητής, αλλά όχι απουσιολόγος», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για τη σχέση του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε την ύπαρξη κόντρας, σημειώνοντας ότι οι δυο τους πολιτεύονται σε διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες.

«Τι κόντρα να έχω με τον Νίκο Δένδια; Εκείνος πολιτεύεται στη νότια Αθήνα και εγώ στη βόρεια», είπε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε με θετικά λόγια στον υπουργό Εθνικής Άμυνας: «Μου είναι πολύ συμπαθής, κύριος είναι, είναι ευθυτενής».

Ο υπουργός Υγείας επέμεινε, πάντως, στην ουσία της αρχικής του τοποθέτησης για την παρουσία των στελεχών στις κομματικές εκδηλώσεις, λέγοντας: «Το σχόλιό μου ήταν γενικό, πως όταν κάνουμε γενέθλια καλό είναι όλοι να είμαστε εκεί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Live η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Πνύκα με φόντο την Ακρόπολη
Σε μία παρέμβαση με έντονο ιστορικό και συμβολικό χαρακτήρα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ μιλάει για την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας ως την πρώτη ολοκληρωμένη έκφραση των χαρακτηριστικών που έμελλε να καθορίσουν τη Δύση: Την περιέργεια, το θάρρος, τη φιλοδοξία και ένα ανήσυχο πνεύμα εξερεύνησης και ανακάλυψης του αγνώστου
REUTERS
Αλέξης Τσίπρας: «Είμαι εδώ για να ενώσω την προοδευτική παράταξη» – Άνοιγμα συνεργασίας στις προοδευτικές δυνάμεις
«Η κυβέρνηση που θα επιδιώξω να σχηματίσω, αν ο ελληνικός λαός με τιμήσει ξανά με την ψήφο του θα είναι μια προοδευτική κυβέρνηση, ριζοσπαστική με ένα ρεαλιστικό, εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο»
Ο Αλέξης Τσίπρας 5
Επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα: Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για τις ΗΠΑ – «Ύβρις», «γεράκι του πολέμου»
Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο τον στρατηγικό διάλογο Αθήνας και Ουάσιγκτον - Οι αιχμές για Τουρκία και καλώδιο και οι βαριές εκφράσεις για τον Αμερικανό ΥΠΕΞ
Ρούμπιο και Δένδιας, συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας για ΕΔ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η ιστορία της Ελλάδας δεν είναι για πούλημα»
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ χαρακτήρισε τον ελληνικό πολιτισμό έναν από τους μεγαλύτερους που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας για την προστασία του
Κίμπερλι Γκιλφόιλ