Πολιτική

Γεωργιάδης: Νομοθετική ρύθμιση προστασίας οφειλετών από τις εισπρακτικές – δικηγορικές εταιρίες

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε μιλώντας στην Βουλή νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να προστατευτούν οι οφειλέτες από δικηγορικές εταιρίες, οι οποίες αναλαμβάνουν ρόλο εισπρακτικής. Θα μπουν όροι και κανόνες στη λειτουργία τους.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο νόμος όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης θα έρθει στη Βουλή και θα δοθεί ένα τέλος στο τοπίο που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. «Η χώρα έχει κανόνες και αυτοί θα εφαρμόζονται από όλους», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

«Το θέμα είναι σημαντικό», υποστήριξε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης και επισήμανε ότι υπάρχει γκρίζα ζώνη, διότι ο Ν. 3758/2009 που αφορά τις εισπρακτικές εταιρείες δεν έχει πεδίο εφαρμογής στα δικηγορικά γραφεία και τις δικηγορικές εταιρείες που εμπλέκονται στις προσπάθειες είσπραξης οφειλών και μετατρέπονται ουσιαστικά σε εισπρακτικές εταιρείες

Ενημέρωσε μάλιστα τη Βουλή ότι πρόσφατα επιβλήθηκε το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε ελληνική τράπεζα, για υπόθεση ακατάσχετου λογαριασμού. Επισήμανε ακόμη ότι πρόσφατα επιβλήθηκε πρόστιμο σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία για καταχρηστικό όρο σε συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης.

«Εσείς είστε με τους μικρούς στα κανάλια, αλλά στα πρόστιμα ήσασταν με τους μεγάλους. Εμείς ήμασταν με όλους και τους μεγάλους και τους μικρούς, και λέμε σε όλους το ίδιο: Η χώρα έχει κανόνες, οι νόμοι θα εφαρμόζονται είτε αφορά στους μικρούς είτε αφορά στους μεγάλους» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Με τη σειρά του ο κ. Τριανταφυλλίδης έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμάσει σχέδιο νόμου, που είχε κατατεθεί ενάμισι μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά «η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πρόκαμε».

Η απάντηση του Αδωνι Γεωργιάδη ήταν άμεση: «Εάν υποτεθεί ότι η κυβέρνηση, για να ολοκληρώσει τον κοινωνικό διάλογο που ήθελε, για κάτι τόσο σοβαρό, χρειάστηκε 4,5 χρόνια και σε 4,5 χρόνια δεν προκάματε, όπως είπατε, φαντάζομαι να μας δώσετε εμάς, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα εξάμηνο. Οι κυβερνήσεις έχουν έναν χρόνο θητείας. Κρίνονται γι΄αυτά που κάνανε και όχι γι΄αυτά που δεν προκάνανε. Αυτά που δεν προκάνανε, να τα προλαβαίνανε, είναι η απάντηση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
114
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
27
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51