Site icon NewsIT

Γεωργιάδης: Στις 3,5 μονάδες ο πήχης της διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

12.03.2019 | 16:04
Γεωργιάδης

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, χρησιμοποίησε ως επιχείρημα τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

«Στις 3,5 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πήχης της ΝΔ για τις ευρωεκλογές» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Νews 24/7.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, «στις ευρωεκλογές του 2014 ο κ. Τσίπρας είπε “25 ψηφίζουμε 26 φεύγουν”. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 26% και ο πήχης είναι αυτός που έβαλε ο κ. Τσίπρας: οτιδήποτε πάνω από 26% με 3,5 μονάδες διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Στις εθνικές εκλογές η διαφορά ήταν διπλάσια από τις ευρωεκλογές, έτσι θα γίνει και τώρα. Το σύνθημά μας είναι στις “26 ψηφίζουμε στις 27 φεύγουν”. Υπάρχει ρεύμα “φύγετε” το οποίο θα εκφραστεί στην κάλπη. Την επόμενη μέρα θα βρισκόμαστε σε μια νέα πολιτική πραγματικότητα»

Ερωτηθείς για τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Με ενοχλούν οι παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη. Μου θυμίζει τον Τσίπρα».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βέμπερ για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Η πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ έχει τελειώσει. Εμείς στην Ελλάδα προσπαθούμε να μη το φωνάζουμε. Κάποιου είδους ειδική σχέση με την Τουρκία ασφαλώς και θα υπάρχει».

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε ακόμα ότι ως κυβέρνηση η ΝΔ θα «ξεσκονίσει» για πιθανές παραβάσεις «όλη την περίοδο Τσίπρα… Η αίσθησή μου είναι ότι θα βρούμε… Έχουμε εισαγγελική δίωξη 20 προσώπων για το Μάτι. Όταν θα έρθει ο φάκελος στη Βουλή, θα πρέπει να ψαχτεί. Εάν κάνουν στην παρούσα Βουλή προκαταρκτική για το Μάτι και δεν παραπέμψουν υπουργούς, τότε καίγεται η προκαταρκτική».

Για το θέμα των φαρμάκων και το νομοσχέδιο που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή, επιβάλλοντας αυξήσεις σε εκατοντάδες σκευάσματα, ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε: «Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που κάνει η κυβέρνηση στο φάρμακο. Αφού επί δύο χρόνια μας κατηγορούν για τη Novartis, ο κ. Ξανθός παραδέχεται στη Βουλή ότι εκβιάζουν οι φαρμακοβιομηχανίες και γι’ αυτό γίνονται αυξήσεις στα φτηνά φάρμακα. Στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα άφησαν την αγορά ανεξέλεγκτη με αποτέλεσμα η ασπιρίνη να έχει πάει από το 1,80 στο 3,41».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version