Πολιτική

Γεωργιάδης στο Live News: Μέσα στο πρώτο 10μερο του Απριλίου το επίδομα των 800 ευρώ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στην εκπομπή “LIVE NEWS” και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως “μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, θα έχουν λάβει το επίδομα των 800 ευρώ οι εργαζόμενοι», ενώ αναφορικά με το δανειακό κομμάτι των επιχειρήσεων τόνισε οτι: «Αφορά όλα τα ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια.Για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο τα επιτόκια των επιχειρήσεων θα πληρωθούν από το κράτος, από το Υπουργείο Ανάπτυξης».

Όλες οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις προς ΕΦΚΑ και Εφορίες παίρνουν τρίμηνη αναστολή. Και οι ρυθμισμένες και οι αρρύθμιστες οφειλές, επεσήμανε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι: «να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ζωντανές και να δώσουμε την ευκαιρία στις τράπεζες να μην ανοίξουν ένα νέο κύκλο κόκκινων δανείων, θα είναι καταστροφικό».

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις. Όμως όποιος πιστεύει ότι μπορεί να πληρώσει, να το κάνει», είπε προσθέτοντας ότι για αυτό το λόγο δίνουμε το κίνητρο του 25% της έκπτωσης.

Σε ερώτηση για το πόσα θα μπουν στα κρατικά ταμεία είπε: «Ο δύσκολος μήνας για τα έσοδα είναι ο Απρίλιος.Δεν μπορούμε να επιλέξουμε πότε θα μας βρει μια συμφορά. Εμείς πρέπει να την αντιμετωπίσουμε»

Για την ρευστότητα στην αγορά: «Εάν η Ελλάδα εξέλθει σε ένα λογικό χρονικό διάστημα από την κρίση, θα έχουμε κερδίσει μια καλή φήμη και με όλη τη ρευστότητα να βάλουμε μπρος την οικονομία. Θα είναι σίγουρα μια κακή τουριστική χρονιά, αλλά η καλή μας φήμη θα φέρει κάποιον αριθμό τουριστών.

Ως τις 20/4 θα αυξάνονται τα κρούσματα, από τις αρχές Μαΐου θα έχει ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων. Οταν θα φτάσουν στο μηδέν θα επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μείωσης μισθών δημοσίων υπαλλήλων και πληθώρα προϊόντων.

«Υπάρχει υπερπληθώρα αγαθών και γεμάτες αποθήκες, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσίπρας από τη Μυτιλήνη: «Θα στηρίξουμε την Ελλάδα της παραγωγής απέναντι στην Ελλάδα της λαμογιάς»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για ακρίβεια, διαφθορά και θεσμούς – Ειδικές αναφορές στα προβλήματα της Λέσβου, του πρωτογενούς τομέα, του μεταφορικού ισοδύναμου και της δημόσιας υγείας
Τσίπρας από τη Μυτιλήνη: «Θα στηρίξουμε την Ελλάδα της παραγωγής απέναντι στην Ελλάδα της λαμογιάς»
32
Κύμα παραιτήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά και άλλα 5 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας
Οι παραιτηθέντες υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε ένα κόμμα όπου, όπως αναφέρουν, «η μειοψηφία επιδιώκει να καταστρατηγήσει τις δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις»
Αναστασία Σαπουνά 8
Ο Στέφανος Κασσελάκης «τρολάρει» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραιτούνται – «Να σας γράψω συστατική επιστολή για τον ιδιωτικό τομέα»
Με καυστική διάθεση σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης τις καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές του κόμματος να παραιτούνται...
Ο Στέφανος Κασσελάκης 17