Πολιτική

Γεραπετρίτης: «Η μάσκα ήταν και θα παραμείνει στη ζωή μας όσο χρειαστεί»

Στη δίνη της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού βρίσκεται η χώρα μας και με τα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν άπαντες ελπίζουν να ανακοπεί η εξάπλωσή της.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει βήμα βήμα την επιδημιολογική εικόνα της χώρας καθώς και το επόμενο πακέτο υγειονομικών μέτρων που θα ανακοινωθεί αύριο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Μέσα σε αυτό, αναμένεται να είναι και η απόφαση για καθολική χρήση μάσκας από όλους στους εξωτερικούς χώρους.

«Οι μάσκες ουδέποτε βγήκαν από τη ζωή μας», υπογράμμισε ο υπουργός, τονίζοντας πως αποτελούν τον «πιο βασικό παράγοντα ανάσχεσης της πανδημίας. Η μάσκα ήταν και θα παραμείνει στη ζωή μας όσο χρειαστεί. Μας προστατεύει, λάλα προστατεύει και τους γύρω μας από τη διασπορά του ιού».

Ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε τη σημασία της χρήσης μάσκας ακόμα και από εμβολιασμένους, καθώς «και αυτοί μπορούν να νοσήσουν», ενώ φορώντας μάσκα, εκτός από τον εαυτό μας, προστατεύουμε και τους γύρω μας «ιδίως τους ευάλωτους συμπολίτες μας».

«Είναι αναγκαίο, ιδίως όταν υπάρχει συγχρωτισμός, να φοράμε τη μάσκα».

«Διαφορετική η φετινή χρονιά»

Η φετινή χρονιά είναι διαφορετική από την περσινή, καθώς «υπάρχουν εμβόλια που είναι διαθέσιμα για όλο τον πληθυσμό», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

«Όσο εμβολιάστηκαν θα πρέπει να επιστέψουν στην κανονική τους ζωή, είναι θέμα ηθικής», σημείωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι «όσον αφορά τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα, να τεστάρονται και να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες».

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα συναντήσουν και μια σειρά από περιορισμούς «σε μία αναγκαίες υπηρεσίες» όπως είναι η ψυχαγωγία και η διασκέδαση.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Όπως είναι γνωστό, συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων έχουν ήδη ενταχθεί στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, όπως οι εργαζόμενοι σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων και ΑμέΑ, ενώ από 1η Σεπτεμβρίου τίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και οι υγειονομικοί.

Ο κ. Γεραπετρίτης δεν απέκλεισε την επέκταση του μέτρου και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, κάτι που θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

«Παραμένει πάντοτε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση του μέτρου αυτού σε μεταγενέστερο χρόνο, αναλόγως με την εξέλιξη του ιού και των δεδομένων».

Σύνθετο το ζήτημα του Αφγανιστάν

Σχετικά με το Αφγανιστάν και την ανθρωπιστική κρίση, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα «εξαιρετικό σύνθετο ζήτημα», το οποίο η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά.

Η Ελλάδα θα κινηθεί στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΕΕ τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η χώρα «δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έναν τεράστιο αριθμό μεταναστών και προσφύγων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221