Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Γεραπετρίτης: Μπαράζ επαφών για προώθηση της υποψηφιότητας της Ελλάδας για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Γεραπετρίτης: Μπαράζ επαφών για προώθηση της υποψηφιότητας της Ελλάδας για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Σειρά συναντήσεων με ομολόγους του από την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο περιθώριο του 3oυ Υπουργικού Φόρουμ ΕΕ-Ινδο-ειρηνικού και της 24ης Υπουργικής Συνόδου ΕΕ-ASEAN.

Κατά τις συναντήσεις του με ομολόγους του από τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία, το Βιετνάμ, την Υεμένη, το Βανουάτου, τη Σομαλία, το Τόγκο, τα νησιά Φίτζι και τον Μαυρίκιο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την ελληνική υποψηφιότητα για μια θέση μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την περίοδο 2025-26, ζητώντας την επίσημη υποστήριξη της ελληνικής υποψηφιότητας.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, προσκάλεσε επίσης τους υψηλούς αξιωματούχους να συμμετάσχουν στην 9η Διάσκεψη “Our Ocean” που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον προσεχή Απρίλιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια των επαφών του συζήτησε με τους ομολόγους του θέματα διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας, αντάλλαξε απόψεις για τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, η κρίση στη Μέση Ανατολή και οι εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα και τόνισε την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις