Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Γεραπετρίτης στη Βουλή για τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό: Είμαστε σε επαφή με τις αρχές της Ουκρανίας

Γεραπετρίτης στη Βουλή για τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό: Είμαστε σε επαφή με τις αρχές της Ουκρανίας

«Είμαστε σε επαφή με τις ουκρανικές αρχές», ανέφερε στη Βουλή ο Γιώργος Γεραπετρίτης για το ρωσικό χτύπημα στην Οδησσό λίγο πριν τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σήμερα (07.03.2024) η τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ε.Ε. για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ερωτηθείς σχετικά με το χθεσινό επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την επίσκεψη στην Ουκρανία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής:

«Eίμαστε σε επαφή με τις Ουκρανικές αρχές για να υπάρξει πλήρεις διαλεύκανση της υπόθεσης. Δεν υπήρξε άμεση απειλή ή κίνδυνος ζωής ή ακεραιότητας. Διευρύνονται τα αίτια και την πηγή της επίθεσης».

Ο υπουργός, ανέφερε πως «σήμερα το απόγευμα θα υπάρχει μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών και Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, με πρωτοβουλία της Γαλλικής Κυβέρνησης, όπου θα συζητηθεί το Ουκρανικό ζήτημα και τα περαιτέρω βήμα για την ενίσχυση του αμυντικού αγώνα της Ουκρανίας κατά της Ρωσικής επιθετικότητας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις