Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Γεραπετρίτης στον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης: Eπείγουσα ανάγκη για επίτευξη ανθρωπιστικής παύσης

Γεραπετρίτης στον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης: Eπείγουσα ανάγκη για επίτευξη ανθρωπιστικής παύσης

Την επείγουσα ανάγκη για επίτευξη ανθρωπιστικής παύσης, με σκοπό τη δημιουργία βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Γάζα τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη συνάντησή του με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Riyad Al-Maliki στη Ραμάλα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Επισημαίνεται ότι σκοπός της επίσκεψης του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είναι η απευθείας ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την περιοχή και η διερεύνηση των τρόπων συμβολής της Ελλάδας επίτευξης ανθρωπιστικής παύσης στη Γάζα, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ο κ. Γεραπετρίτης και στην χθεσινή του συνέντευξη επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων για την παροχή άμεσης περίθαλψης στους ευάλωτους.

Παράλληλα ο Υπουργός Εξωτερικών έστειλε εκ νέου το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, κατά του αναθεωρητισμού και των επιθέσεων και έχει εξωτερική πολιτική αρχών.

Αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη,σε λιγότερο από ένα μήνα, του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα και της σύγκλισης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκιας επεσήμανε πως έπειτα από πολλά χρόνια έχουμε καταφέρει να έχουμε δίαυλο επικοινωνίας με την Τουρκία που μας επιτρέπει να μην καταλήγουμε σε κρίση κάθε φορά που έχουμε διαφωνίες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις