Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Γερμανία: Αποθεώνει Ελλάδα και Μητσοτάκη το δίκτυο RND: «Από το χείλος της χρεοκοπίας, πρωταθλήτρια»

Γερμανία: Αποθεώνει Ελλάδα και Μητσοτάκη το δίκτυο RND: «Από το χείλος της χρεοκοπίας, πρωταθλήτρια»

Μέλι στάζει για την Ελλάδα, την οικονομία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη άρθρο του ανταποκριτή του RND στην Αθήνα, Γκερντ Χέλερ, που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Δημοσιογραφικού Δικτύου της Γερμανίας.

Στο άρθρο του ανταποκριτή του γερμανικού ΜΜΕ τονίζεται ότι η Ελλάδα επί των ημέρων της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε εντυπωσιακά επιτεύγματα στην οικονομία και γίνεται λόγος για «ελληνικό οικονομικό θαύμα».

Όπως υπογραμμίζεται στο άρθρο του γερμανικού δικτύου από εκεί που η χώρα μας ήταν «πριν από οχτώ χρόνια στο χείλος της χρεοκοπίας», έγινε σήμερα «μια από τις πρωταθλήτριες στην ανάπτυξη χώρες στην Ευρώπη χάρη στις μεταρρυθμίσεις και την πολιτική σταθερότητα».

Με την ελληνική οικονομία σε διαρκώς ανοδική πορεία, ο μηνιαίος δείκτης επιχειρηματικού κλίματος αυξήθηκε στις 111,1 μονάδες τον Ιούλιο. «Το κλίμα δύσκολα θα μπορούσε να είναι καλύτερο», γράφει ο Χέλερ, προσθέτοντας πως «στην Ελλάδα επικρατεί ευφορία».

«Κάποτε θεωρείτο αδύνατο να κυβερνηθεί»

Ο δημοσιογράφος του δημοσιογραφικού δικτύου της Γερμανίας κάνει ειδική αναφορά στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τονίζει ότι «οι πολιτικές του συντηρητικού πρωθυπουργού είναι φιλικές προς τις επιχειρήσεις, όμως ταυτοχρόνως έχουν και έντονο κοινωνικό πρόσημο».

«Ο Μητσοτάκης ανακούφισε τους εργαζόμενους μειώνοντας τους φόρους εισοδήματος και τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό σταδιακά από τα 650 στα 780 ευρώ. Από το 2019, ο αριθμός των θέσεων εργασίας αυξήθηκε από 2,2 σε 2,6 εκατομμύρια, ενώ το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε από 17,3% σε 11,1%. Την ανωτέρω πρόοδο επιβράβευσαν οι ψηφοφόροι και στις πρόσφατες εκλογές. […] Έτσι η Ελλάδα, που κάποτε θεωρείτο αδύνατον να κυβερνηθεί, αποτελεί σήμερα ένα από τα περισσότερο πολιτικά σταθερά κράτη της ΕΕ», προσθέτει ο Γερμανός δημοσιογράφος στο άρθρο του.

Η επενδυτική βαθμίδα

Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στο θέμα της αναμονής για την επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα και τονίζεται ότι «κάτι τέτοιο δεν θα βελτίωνε μόνο τις δυνατότητες αναχρηματοδότησης του ελληνικού κράτους, αλλά θα διευκόλυνε τις ελληνικές επιχειρήσεις να δανειστούν με ευνοϊκότερους όρους και να επενδύσουν περισσότερα χρήματα. Αυτό είναι το κλειδί για τη βιώσιμη επιστροφή της πρώην χώρας της κρίσης».

«Οι επενδύσεις αυξήθηκαν έντονα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, όμως αποτελώντας 14% του ΑΕΠ, εξακολουθούν να βρίσκονται πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 23%», καταλήγει ο ανταποκριτής του γερμανικού δικτύου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις