Πολιτική

Μήνυμα Γερμανίας για το ενδεχόμενο τρίτου Μνημονίου στην Ελλάδα

Η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας προέχει οποιασδήποτε συζήτησης για τρίτο πακέτο βοήθειας, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή δήλωση του Αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ περί του ενδεχόμενου παροχής νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η γερμανική κυβέρνηση συμφωνεί με τον κ. Γκάμπριελ ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, ο κ. Ζάιμπερτ επανέλαβε ότι στην Ελλάδα έχουν δοθεί δύο προγράμματα βοήθειας και “εργαζόμαστε όλοι για την επιτυχή ολοκλήρωση του δεύτερου”.

Επισήμανε δε ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα να διευθετηθούν, ενώ αναφέρθηκε στην δήλωση του τελευταίου Eurogroup που χαιρέτισε την πρόθεση της Αθήνας για επιτάχυνση της διαδικασίας και τόνισε ότι “προχωρούμε με βάση την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου”.

Δεν αποκλείουν συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, ερωτηθείσα εάν η Αθήνα βρίσκεται κοντά ή μακριά από μια συμφωνία με τους Θεσμούς, δήλωσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις, ενώ σημείωσε ότι δεν υπήρξε επικοινωνία του κ. Σόιμπλε με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ τις τελευταίες ημέρες.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διμερούς συνάντησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στην Ρίγα, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας επισήμανε ότι δεν υπάρχει σχετικός προγραμματισμός, αλλά δεν απέκλεισε να πραγματοποιηθεί τελικά συνάντηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά ΕΛΑΣ για δήλωση Μπίστη: «Είναι επίσημη θέση ότι δεν πρέπει να προχωρήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου;» 
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά διευκρινίσεις από το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανάρτηση για την ηλεκτρική διασύνδεση και τα περί «win win» λύσεις με την Τουρκία
Νίκος Μπίστης
Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τα περί τροπολογίας υπέρ Ντίλιαν: «Κατεβαίνετε τα σκαλοπάτια της απελπισίας μετά από κάθε δημοσκόπηση»
Κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν τις αιχμές της Χαριλάου Τρικούπη περί τροπολογίας για τον Ταλ Ντίλιαν, κάνοντας λόγο για θέμα που έχει επανειλημμένως διαψευστεί
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΑΣΟΚ: «Αληθεύει η μεθόδευση να πέσει στα μαλακά ο Ισραηλινός απόστρατος που εκβιάζει δημόσια τον πρωθυπουργό;»
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις πληροφορίες περί τροπολογίας υπέρ του ιδρυτή της Intellexa, κάνοντας λόγο για «ύστατο σκαλοπάτι παρακμής»
Γραφεία ΠΑΣΟΚ, Χαριλάου Τρικούπη