Πολιτική

Η γερμανική αντιπολίτευση δεν θέλει Grexit! “Μέρκελ σώσε την Ελλάδα”

Η αντιπολίτευση στη Γερμανία εκτιμά ότι πλέον είναι καθήκον της καγκελαρίου, Άγγελα Μέρκελ, να παρέμβει αποφασιστικά ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, αναφέρει στον ιστότοπό του ο γερμανικός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός ARD.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, η αντιπολίτευση στη Γερμανία αναμένει από τη Μέρκελ να κάνει κάποιες κινήσεις.

«Η καγκελάριος Μέρκελ πρέπει τώρα να επέμβει. Η τύχη της Ευρώπης βρίσκεται στα χέρια της. Πρέπει να υπάρξει παράταση του λεγόμενου προγράμματος βοήθειας για μια εβδομάδα», ανακοίνωσε η ηγεσία του Die Linke.

Και οι Πράσινοι φάνηκαν επικριτικοί προς τη στάση που τηρείται απέναντι στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής τους ομάδας Άντον Χόφραϊτερ χαρακτήρισε «εντελώς ανεύθυνο γεγονός» τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Θα είχε, υπό προϋποθέσεις, τρομακτικές οικονομικές συνέπειες για την υπόλοιπη Ευρώπη και τον κόσμο», δήλωσε μιλώντας στο ARD.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Χανς Μίχελμπαχ ζήτησε να σταματήσει αμέσως η παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του ELA.

«Μόλις σταματήσει η περαιτέρω βοήθεια, μια χρεοκοπία της Ελλάδας μοιάζει αναπόφευκτη», δήλωσε. Γι’ αυτό τον λόγο, πρόσθεσε ο Μίχελμπαχ, η ΕΚΤ πρέπει τώρα να μην δώσει άλλα χρήματα στην Ελλάδα.

Ένας άλλος βουλευτής του CDU και επικεφαλής της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μπούντεσταγκ Γκίντερ Κρίχμπαουμ επεσήμανε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Leipziger Volkszeitung ότι υπάρχει κίνδυνος η Γερμανία να χάσει «περίπου 80 δισεκ. ευρώ», χρήματα που έδωσε για τα διάφορα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας.

Τέλος, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ζήτησε από την Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις προτάσεις των πιστωτών πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Το δημοψήφισμα, επεσήμανε ο Γκάμπριελ μιλώντας στην Tagesspiegel am Sonntag, δεν θα πρέπει να έχει στόχο απλώς την έγκριση της απόρριψης των προτάσεων των πιστωτών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης για Pizza Fan και «Χωριάτικο»: Η διαφθορά χτυπιέται στη ρίζα της – Πιάνονται πλέον και τα μεγάλα ψάρια
Ο υπουργός Υγείας απέρριψε την ύπαρξη πολιτικού ζητήματος στην υπόθεση Μπεκίρη και χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ μοναδικό θεωρητικό εταίρο συγκυβέρνησης - : «Δεν μπορεί ο Τσίπρας να το παίξει έντιμος»
Άδωνις Γεωργιάδης
Παύλος Μαρινάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν ήταν εθνική ήττα, είναι παράνομο και ανυπόστατο
«Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης ενός νέου σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν υπήρχε και υπάρχει πλέον» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις υποθέσεις Pizza Fan, «Χωριάτικο» και Basketgate
Παύλος Μαρινάκης
ΝΔ: Αναλαμβάνουν καθήκοντα οι 4 νέοι αναπληρωτές εκπρόσωποι - Κανελλοπούλου, Νασιμπιάν, Λαγκαδιανός και Δαμιανού
Τον συντονισμό της ομάδας των αναπληρωτών εκπροσώπων αναλαμβάνει η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας παρουσίας του κόμματος
Οι τέσσερις νέοι αναπληρωτές εκπρόσωποι της ΝΔ
ΠΑΣΟΚ: Ο καφές στο Κολωνάκι που έφερε «αναταραχή» στην Κεντροαριστερά και η επιχείρηση «ανάδειξη των πρωτοκλασάτων»
Το ραντεβού ανάμεσα στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ απενοχοποίησε την ύπαρξη διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία Χαριλάου Τρικούπη
Το χαρτί της εντιμότητας παίζει η ΕΛΑΣ απέναντι στην κυβέρνηση των σκανδάλων
Με επίκεντρο τη διαφάνεια, τους ελέγχους και τη λογοδοσία, η Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα συνδέει τις κυβερνητικές υποθέσεις με μια συνολικότερη κρίση θεσμών - «Ρεκόρ διαφθοράς» καταγγέλλει η Θεώνη Κουφονικολάκου, ενώ προτείνει σύστημα ελέγχου των δημόσιων συμβάσεων με τεχνητή νοημοσύνη
Αλέξης Τσίπρας 6
«Μετωπική» Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στη Βουλή με φόντο το «Χωριάτικο» – Έδωσαν ραντεβού στα Χανιά
«Θα αλλάξω το εισιτήριο, θα βγάλω πρωινό για να τα πούμε», είπε ο Πολάκης με τον Γεωργιάδη να του απαντά: «Χαίρομαι που θα αλλάξεις την πτήση σου και θα είμαστε μαζί»
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής 12