Πολιτική

Η γερμανική αντιπολίτευση δεν θέλει Grexit! “Μέρκελ σώσε την Ελλάδα”

Η αντιπολίτευση στη Γερμανία εκτιμά ότι πλέον είναι καθήκον της καγκελαρίου, Άγγελα Μέρκελ, να παρέμβει αποφασιστικά ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, αναφέρει στον ιστότοπό του ο γερμανικός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός ARD.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, η αντιπολίτευση στη Γερμανία αναμένει από τη Μέρκελ να κάνει κάποιες κινήσεις.

«Η καγκελάριος Μέρκελ πρέπει τώρα να επέμβει. Η τύχη της Ευρώπης βρίσκεται στα χέρια της. Πρέπει να υπάρξει παράταση του λεγόμενου προγράμματος βοήθειας για μια εβδομάδα», ανακοίνωσε η ηγεσία του Die Linke.

Και οι Πράσινοι φάνηκαν επικριτικοί προς τη στάση που τηρείται απέναντι στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής τους ομάδας Άντον Χόφραϊτερ χαρακτήρισε «εντελώς ανεύθυνο γεγονός» τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Θα είχε, υπό προϋποθέσεις, τρομακτικές οικονομικές συνέπειες για την υπόλοιπη Ευρώπη και τον κόσμο», δήλωσε μιλώντας στο ARD.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Χανς Μίχελμπαχ ζήτησε να σταματήσει αμέσως η παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του ELA.

«Μόλις σταματήσει η περαιτέρω βοήθεια, μια χρεοκοπία της Ελλάδας μοιάζει αναπόφευκτη», δήλωσε. Γι’ αυτό τον λόγο, πρόσθεσε ο Μίχελμπαχ, η ΕΚΤ πρέπει τώρα να μην δώσει άλλα χρήματα στην Ελλάδα.

Ένας άλλος βουλευτής του CDU και επικεφαλής της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μπούντεσταγκ Γκίντερ Κρίχμπαουμ επεσήμανε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Leipziger Volkszeitung ότι υπάρχει κίνδυνος η Γερμανία να χάσει «περίπου 80 δισεκ. ευρώ», χρήματα που έδωσε για τα διάφορα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας.

Τέλος, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ζήτησε από την Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις προτάσεις των πιστωτών πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Το δημοψήφισμα, επεσήμανε ο Γκάμπριελ μιλώντας στην Tagesspiegel am Sonntag, δεν θα πρέπει να έχει στόχο απλώς την έγκριση της απόρριψης των προτάσεων των πιστωτών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην Κρήτη η Όλγα Κεφαλογιάννη μαζί με τα παιδιά της: Ο «Χανιώτης» που χόρεψε σε εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού
Η υπουργός Τουρισμού ήταν χαμογελαστή και φιλική, ενώ μετά την εκδήλωση για την «Ορεινή Ελλάδα» ακολούθησε μουσική και χορευτικά δρώμενα στο Ηράκλειο της Κρήτης
Όλγα Κεφαλογιάννη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά σε πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ για την αναμονή στο Αττικόν και τα ράντζα - «Αφήνουμε τους λαϊκιστές να εξευτελίζονται»
«Δηλαδή ο κ. πολιτευτής του Πασόκ έχει πέσει έξω μόνον 100%…(για ΠΑΣΟΚ δεν το λες και άσχημα εδώ που τα λέμε)» σχολίασε αιχμηρά ο υπουργός Υγείας
O Άδωνις Γεωργιάδης
Μαρία Καρυστιανού για Αλέξη Τσίπρα: «Δεν μπορώ την κοροϊδία, πήρε στοιχεία της ιδρυτικής μας διακήρυξης και τα παρουσίασε ως δικά του»
«Παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία που είχε η ιδρυτική μας, χαμηλού επιπέδου το σχόλιο για τα περιστέρια» ανέφερε η πρόεδρος του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Καρυστιανού
9
Αιμίλιος Χειλάκης, Ισιδώρα Ζουγανέλη, Γιώτα Νέγκα, Ιωάννα Παππά ανάμεσα στους 28 καλλιτέχνες που υπέγραψαν για το κόμμα Τσίπρα
Ανάμεσα στις υπογραφές ξεχωρίζουν αυτές του τραγουδιστή και ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Θωμαΐδη, καθώς και του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη - Δείτε όλα τα ονόματα
Πρόσωπα της τέχνης που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη 132