Πολιτική

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Για το “κούρεμα” του χρέους ισχύει η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλιου

Για τη γερμανική κυβέρνηση αυτό που ισχύει είναι η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου, και σε αυτό το νομικό πλαίσιο βρισκόμαστε, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ένα "κούρεμα" του ελληνικού χρέους θα επιτρεπόταν από τους κανόνες της Ευρωζώνης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Τα ζητήματα που τίθενται τώρα είναι σε αυτό το πλαίσιο», διευκρίνισε, ενώ κληθείσα να εκτιμήσει εάν είναι ρεαλιστική η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους θεσμούς μέχρι τις 20 Αυγούστου, τόνισε ότι δεν επιθυμεί να κάνει οποιαδήποτε αξιολόγηση και σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν προφανώς αυτές τις μέρες.

«Το σημαντικό είναι να γίνουν προσεκτικές διαπραγματεύσεις. Όσο για το πότε ακριβώς θα ολοκληρωθούν, αυτό θα δείξει», είπε η κ. Φον Τισενχάουζεν και προέθεσε ότι δεν έχει ενημέρωση σχετικά με την ακριβή έναρξη των συνομιλιών.

Σε ερώτηση σχετικά με το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel που έκανε λόγο για πρόθεση των θεσμών να χαμηλώσουν τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περιορίστηκε να δηλώσει: «Είναι σαφές ότι υπάρχουν οι διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα υπό τον ΕΜΣ. Είναι σαφές και ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα. Αυτό προκύπτει από τη χρηματοδοτική ανάγκη της ελληνικής κυβέρνησης και από τα άλλα στοιχεία που σχετίζονται με αυτό. Θα περιμένουμε τι ακριβώς θα δείξουν οι διαπραγματεύσεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρέας Λοβέρδος: Επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο του στη Δάφνη – «Δεν τους φοβάμαι, δεν με πτοούν»
«Κανέναν δεν πτοούν, κανέναν δεν εκφοβίζουν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι. Η Δημοκρατία μας είναι πολύ ισχυρότερη από τις επιθέσεις τους», το μήνυμα της ΝΔ για την επίθεση
Φωτογραφία από Facebook - Ανδρέας Λοβέρδος 21
Αλέξης Τσίπρας: Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο με προτάσεις για χρέη, ενέργεια και ενοίκια
Την πρόταση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης για τη μικρομεσαία επιχείρηση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του έπειτα από πρόσκληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 12
«Κλειδώνουν» τα μέτρα για τα καύσιμα: Η επικαιροποίηση επιδότησης στο diesel και όσα προβλέπονται για την αμόλυβδη
Η ακρίβεια πιέζει πολιτικά την κυβέρνηση, με όλα τα σημάδια να δείχνουν πως λόγω της παρατεταμένης κρίσης στη Μέση Ανατολή, ο «ορίζοντας» είναι αχαρτογράφητος
βενζίνη