Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γεροβασίλη: Η πρώτη κατοικία προστατεύεται μέχρι τέλος του 2015

Γεροβασίλη: Η πρώτη κατοικία προστατεύεται μέχρι τέλος του 2015

Μια φράση της κυβερνητικής εκπροσωπου Όλγας Γεροβασίλη αναμένεται να συζητηθεί πολύ. Η κα Γεροβασίλη αναφερόμενη στην πρόσφατη άρση πλειστηριασμών είπε ότι δεν πρόκειται για την πρώτη κατοικία και τις ομάδες που προστατεύονται. «Η πρώτη κατοικία προστατεύεται μέχρι το τέλος του έτους», ξεκαθάρισε. Ωστόσο, δεν είπε τι θα γίνει από το 2016 και μετά.

Η κα Γεροβασίλη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 είπε ακόμα: «Ο οδικός χάρτης μέχρι τα Χριστούγεννα έχει σαφή και καίρια ζητήματα για την οικονομική και κοινωνική ζωή». Επισήμανε ότι «τα πράγματα δεν είναι τρομαχτικά, σε αντίθεση με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα πανικού που καλλιεργείται» και έπαιξε για ακόμα μια φορά το παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών στους προηγούμενους λέγοντας πως η αυξημένη φορολογία έρχεται από το παρελθόν.

Η κα Γεροβασίλη ανέφερε ότι «η συμφωνία είναι δυναμική και η επιτυχία στα επιμέρους ζητήματα, όπως για παράδειγμα η συζήτηση του χρέους, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα κόκκινα δάνεια, είναι καθοριστική και παράλληλα μας δίνει χρόνο να παλέψουμε και άλλα προβλήματα», για να τονίσει πως: «Είμαστε εδώ για να κριθούμε επί των έργων μας», καθώς, όπως είπε, «είναι καθημερινός, διαρκής και σκληρός ο αγώνας».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «μας ενδιαφέρει η βιωσιμότητα της συμφωνίας με την κοινωνία όρθια» και, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις κοινωνικών ομάδων, είπε ότι οι δίκαιες αντιδράσεις δίνουν διαπραγματευτική δύναμη στην κυβέρνηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε