Πολιτική

Γεροβασίλη: Κατώτατος μισθός και συλλογικές συμβάσεις μπαίνουν στην ατζέντα

«Η κυβέρνηση μετά από οκτώ χρόνια εθνικής δοκιμασίας θα στρίβει το τιμόνι εκεί που εκτιμά ότι χρειάζεται», σημειώνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, στην εφημερίδα "Real News" και αναφέρεται στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού για φοροελαφρύνσεις, «αλλά και για τη σημαντική αύξηση στοχευμένων κοινωνικών δαπανών, που θα υπερβούν κατά τις εκτιμήσεις του οικονομικού μας επιτελείου περίπου το 1 δισ. ευρώ».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων μπαίνουν ακόμη πιο δυναμικά στην ατζέντα» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη, συμπληρώνοντας ότι στη ΔΕΘ θα παρουσιαστούν τα επόμενα βήματα, που αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Εξάλλου, χαρακτηρίζει ως μία από τις πιο ευχάριστες εξελίξεις την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, για όσους δεν ψάχνουν την ευκαιρία για απαράδεκτη μικροπολιτική και στείρα αντιπαράθεση και τονίζει ότι είναι μία «μεγάλη επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας, της πολιτικής ηγεσίας των ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ, καθώς και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Για την ηγετική ομάδα της ΝΔ, η υπουργός λέει ότι «έχει υποβιβαστεί σε ένα υβρίδιο νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς, έρμαιο διαπλεκόμενων συμφερόντων και οικογενειοκρατίας, που διακατέχεται από ρεβανσισμό και παράγει μόνο ψευδείς ειδήσεις και προπαγάνδα σκοτεινών στιγμών της ιστορίας».

Μιλώντας για την πυρκαγιά στο Μάτι, είπε ότι «ανέδειξε το επείγον λύσεων που αφορούν τη δημόσια ασφάλεια σε σχέση με τον χωροταξικό σχεδιασμό και που κάθε σοβαρή κυβέρνηση οφείλει να δρομολογεί».

Για τη μεταρρύθμιση της Δημόσια Διοίκησης, η Όλγα Γεροβασίλη σημειώνει ότι «για πρώτη φορά αποκομματικοποιείται», ενώ «η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον στις κορυφαίες χώρες του κόσμου στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 6
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 42
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48