Πολιτική

Γεροβασίλη: Σημαντική μέρα για την Ελλάδα

Την απόλυτη ικανοποίηση της κυβέρνησης για τις αποφάσεις του Eurogroup, την τμηματική καταβολή των δόσεων και τον "οδικό χάρτη" για το χρέος, εκφράζει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει (και έτσι ξεκινά τη δήλωσή της) «σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα 3,5 δισ. ευρώ της δόσης (συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ) θα δοθούν στην πραγματική οικονομία και θα παράσχουν πολύτιμη ρευστότητα επισημαίνει η κα Γεροβασίλη, ενώ αναφερόμενη στο χρέος τονίζει πως «για πρώτη φορά καταγράφεται ένας σαφής και δεσμευτικός οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους. Με συγκεκριμένους στόχους και δέσμες παρεμβάσεων».

Η συμφωνία για τον “οδικό χάρτη” για το χρέος ήρθε νωρίτερα απ’ ό,τι προβλεπτόνταν σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, που σημειώνει πως η απόφαση του Eurogroup διαψεύδει «όσους επένδυσαν στην αποτυχία της χώρας, για μικροπολιτικό όφελος». Εκτιμά δε ότι «ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας και της ύφεσης κλείνει και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εξόδου της χώρας στις αγορές».

«Η εποχή που επιβαρύνονταν οι πολλοί για να απολαμβάνουν οι λίγοι έχει παρέλθει οριστικά», καταλήγει η Όλγα Γεροβασίλη.

Η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα.
Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο χθεσινό Eurogroup και θα υπάρξει εκταμίευση συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ σε δύο τμήματα.
Από αυτά, 3,5 δισ. ευρώ θα αποδοθούν το επόμενο διάστημα στην πραγματική οικονομία, παρέχοντας πολύτιμη ρευστότητα.
Η συμφωνία δεν αφορά μόνο την αξιολόγηση και τα διαρθρωτικά μέτρα αλλά και το χρέος.
Για πρώτη φορά καταγράφεται ένας σαφής και δεσμευτικός οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους.
Με συγκεκριμένους στόχους και δέσμες παρεμβάσεων, σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο.
Και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού.
Εξασφαλίστηκε για μακρύ χρονικό διάστημα η χρηματοδότηση της οικονομίας, με πολύ ευνοϊκούς όρους, διαψεύδοντας όσους επένδυσαν στην αποτυχία της χώρας, για μικροπολιτικό όφελος.
Ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας και της ύφεσης κλείνει και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εξόδου της χώρας στις αγορές.
Η χώρα μπαίνει σε φάση οικονομικής σταθερότητας, τονώνεται η επενδυτική εμπιστοσύνη και η ελληνική οικονομία επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς.
Η κυβέρνηση ήδη έχει κάνει τα επόμενα βήματα για την αναπτυξιακή προοπτική και αξιοποιεί αποτελεσματικά όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Η ανάπτυξη όμως δεν έχει νόημα χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή.
Έχουμε ήδη αποδείξει ότι πρωταρχικό μας μέλημα ήταν και είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών στους Έλληνες πολίτες.
Το ίδιο προοδευτικό κοινωνικό πρόσημο ισχύει και για την επόμενη ημέρα, της οικονομικής ανάκαμψης.
Η εποχή που επιβαρύνονταν οι πολλοί για να απολαμβάνουν οι λίγοι έχει παρέλθει οριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Βούλτεψη: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι κλινική περίπτωση, υπάρχει μία ασθένεια μετά τον Μινχάουζεν που λέγεται ψευδοπάθεια»
Η Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας «σερβίρει» για ακόμη μία φορά ψέματα στον λαό, υποσχόμενος μέτρα τα οποία δεν μπορεί να θέσει σε εφαρμογή
Σοφία Βούλτεψη
8
ΠΑΣΟΚ: Από τις στιγμές νοσταλγίας στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ηράκλειο έως το μεγάλο στοίχημα για ΔΕΘ και εκλογές
Ο πρόεδρος του κόμματος αφού ακούσει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και αποκωδικοποιήσει όσα θα πει και στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, θα φύγει για τη Θεσσαλονίκη, μαζί με κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ που θα γυρίσουν ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα
Νίκος Ανδρουλάκης
Με μέτρα έκπληξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για ελεύθερους επαγγελματίες, νέες οικογένειες και στεγαστικό - Ποιοι θα δουν αυξήσεις
Μέχρι το «παρά πέντε», ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στενούς συνεργάτες του, έσβηναν και έγραφαν στον κατάλογο των παροχών που θα ανακοινώσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Κυριάκος Μητσοτάκης 154
Σδούκου για ομιλία Τσίπρα: Παίρνουν πίσω τη μία εξαγγελία μετά την άλλη και κάνουν κυβιστήσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα
«Εφαρμόζοντας ''Τσιπρικά μαθηματικά'', προσπάθησε να μας πείσει ότι το ετήσιο κόστος των 400 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση 80.000 φοιτητών με 500 ευρώ επί δέκα μήνες δεν πολλαπλασιάζεται επί τέσσερα στην τετραετία»
Αλεξάνδρα Σδούκου 12