Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Γιάννης Μπουτάρης: Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος

Γιάννης Μπουτάρης: Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος

– Ο Γιάννης Μπουτάρης ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης μιλώντας σε αντιδημάρχους
– Δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης
– Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης

Ο Γιάννης Μπουτάρης ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος για τρίτη θητεία στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Μπουτάρης το είπε σύμφωνα με πληφορορίες στους αντιδημάρχους του. Νωρίτερα ο δήμαρχος είχε τηλεφωνήσει σε πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι είχαν εκφράσει την πρόθεση να τον στηρίξουν και τους ανακοίνωσε την απόφασή του, έτσι ώστε να αρχίσουν εκείνοι να σκέφτονται την επόμενη ημέρα για τις υποψηφιότητες στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του, φαίνεται να έπαιξαν άνθρωποι του στενού οικογενειακού του κύκλου, οι οποίοι του έλεγαν εδώ και καιρό να μην συνεχίσει και να ξεκουραστεί.

Να σημειωθεί ότι την στήριξη τους στον Γιάννη Μπουτάρη είχαν εκφράσει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το Κίνημα Αλλαγής. Ως εναλλακτική αλλά όχι δεδομένη λύση έχει ακουστεί το όνομα της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, σε συνέντευξη Τύπου.

Αυτή την ώρα συζητούν την πολιτική διαχείριση της νέας κατάστασης μετά την αποχώρηση Μπουτάρη και ειδικότερα το αν η Πρωτοβουλία θα κατέβει στις εκλογές με δικό της υποψήφιο ή θα μπει σε διαδικασία συνεννόησης με άλλες παρατάξεις.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη της δημοτικής ομάδας της Πρωτοβουλίας. Ήδη στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης έχουν αρχίσει να συγκεντρωνόνται δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας.

πηγη: voria.gr, Makthes.gr 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις