Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιάννης Οικονόμου – Κορονοϊός: Μόνο δυο τμήματα σχολείων έκλεισαν σε μια εβδομάδα

Γιάννης Οικονόμου – Κορονοϊός: Μόνο δυο τμήματα σχολείων έκλεισαν σε μια εβδομάδα

Για το άνοιγμα των σχολείων, του εμβολιασμούς και τα πρόστιμα μίλησε μεταξύ άλλων σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως τόνισε ο κ. Οικονομόυ η μετάλλαξη Όμικρον έχει επικρατήσει αυτή τη στιγμή στη χώρα ωστόσο το σύστημα υγείας εξακολουθεί να είναι σε πίεση και γι αυτό αποφασίστηκε η επέκταση των μέτρων για μια εβδομάδα.

Για το άνοιγμα των σχολείων και τις επικρίσεις από την αντιπολίτευση ανέφερε πως τα σχολεία άνοιξαν με τα αυστηρά πρωτόκολλα που είχαν σχεδιαστεί και πήγε καλά, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι όροι οι προϋποθέσεις που λειτουργούν τα σχολεία είναι αυτά που έχει θέσει η επιτροπή των ειδικών.

Επίσης τόνισε πως «50+1» για να κλείσει ένα τμήμα αλλά συνοδεύεται με αυξημένο testing σε μαθητές και καθηγητές, ενώ υπογράμμισε πως τα παιδιά σε σχολικό περιβάλλον είναι πιο προστατευμένα από τον κορονοϊό και πως μέσα σε μια εβδομάδα έκλεισαν μόνο 2 τμήματα σε σχολεία.

Ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε πως

δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που να συνταγογραφούνται μαζικά τα τεστ κορονοϊού και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ένα μοντέλο που είναι επιτυχημένο.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλούνται κάποιοι», αναρωτήθηκε. Αναφορικά με τον πρόστιμο στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών ξεκαθάρισε ότι για άτομα ηλικιωμένα ΑμΕΑ που έχουν υποβάλει αίτηση για εμβολιασμό κατ’ οίκον ο οποίος ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί, θα υπάρξει πρόνοια ώστε να μην τους επιβληθεί το πρόστιμο.

Επίσης δεν θα βεβαιωθεί πρόστιμο και στα άτομα άνω των 60 ετών που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό. Για τπεριστατικά βίας στα πανεπιστήμια, με αφορμή και τον ξυλοδαρμό καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι τέτοια φαινόμενα έχουν ελαχιστοποιηθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και πως δεν υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις