Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Γιάννης Οικονόμου: Όταν καμία προφορική καταδίκη δεν είναι αρκετή, ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά ίσες αποστάσεις

Γιάννης Οικονόμου
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Για «λογική ίσων αποστάσεων» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις δηλώσεις του τομεάρχη εξωτερικών του κόμματος, Γιώργου Κατρούγκαλου, σχετικά με την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.

«Η δήλωση του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου για την κήρυξη personae non gratae μελών της ρωσικής διπλωματικής αποστολής δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά ακολουθεί τη λογική των ίσων αποστάσεων ακόμα και μετά την αποκάλυψη γεγονότων, για τα οποία καμία προφορική καταδίκη δεν είναι αρκετή. Ίσως στον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένουν επηρεασμένοι από τις απόψεις του κυβερνητικού τους εταίρου, κ. Καμμένου», τονίζει ο Γιάννης Οικονόμου.

Νωρίτερα σήμερα Τετάρτη (6.4.2022), ο κ. Κατρούγκαλος είχε αναφέρει ότι «η απέλαση διπλωματών είναι η έσχατη επιλογή στις διμερείς διπλωματικές σχέσεις και πρέπει να πραγματοποιείται με προσοχή και με τρόπο που να μην οδηγεί σε κλείσιμο όλων των διπλωματικών διαύλων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε μέτρα προστασίας της κυριαρχίας της Ελλάδας όταν υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία ότι παραβιάστηκε η Σύμβαση της Βιέννης, όχι όμως αδιακρίτως – στο πλαίσιο μιας οριζόντιας πρωτοβουλίας πολλών πρόθυμων χωρών- και κατά παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις