Κυριακή, 26 Μαΐ
21oC Αθήνα

Γιάννης Οικονόμου παραλαμβάνοντας από τον Νότη Μηταράκη: «Απαίτηση η ασφάλεια και η προστασία»

Γιάννης Οικονόμου παραλαμβάνοντας από τον Νότη Μηταράκη: «Απαίτηση η ασφάλεια και η προστασία»
Intime

Τα νέα του καθήκοντα, αντικαθιστώντας τον Νότη Μηταράκη που «ξηλώθηκε» με συνοπτικές διαδικασίες από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέλαβε ο Γιάννης Οικονόμου, ως νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Η ασφάλεια και η προστασία αποτελούν ζητούμενα των καιρών και απαίτηση της κοινωνίας», είπε ο κ. Οικονόμου.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, πήγε στο υπουργείο για να παραλάβει από τον Νότη Μηταράκη.

Εκεί ο απερχόμενος υπουργός τον ενημέρωσε αναλυτικά για τις προτεραιότητες δράσης που έχουν τεθεί από την πολιτική ηγεσία και την Ελληνική Αστυνομία, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας από τα σύνορα έως και την κάθε γειτονιά της χώρας μας, καθώς και για τα έργα των οποίων η πραγμάτωση έχει ήδη ξεκινήσει.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υφυπουργός, Κώστας Κατσαφάδος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε ακόμη μία φορά στο πρόσωπό μου. To υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ένα κρίσιμο υπουργείο, μιας και η ασφάλεια και η προστασία αποτελούν ζητούμενα των καιρών και απαίτηση της κοινωνίας. Θα δουλέψουμε με προσήλωση στην καθημερινότητα και τις ανάγκες των πολιτών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις