Πολιτική

Γιάννης Στουρνάρας για πρόωρες εκλογές: «Θα ήταν ένα τεράστιο λάθος εν μέσω πολέμου»

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας τονίζει ότι η πολιτική σταθερότητα είναι το μεγαλύτερο άυλο κεφάλαιο της χώρας, ενώ προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της διεθνούς αστάθειας στην οικονομία
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ως «τεράστιο λάθος» χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας σε μια περίοδο διεθνούς αβεβαιότητας και γεωπολιτικών αναταράξεων.

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ  «Παραπολιτικά», ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι η Ελλάδα αποτελεί σήμερα ένα επιτυχημένο παράδειγμα εξόδου από μια βαθιά κρίση και πως δεν υπάρχει λόγος να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές εν μέσω πολέμου και έντονης αστάθειας.

«Νομίζω το να γίνουν εκλογές σήμερα θα ήταν ένα τεράστιο λάθος, αν μου επιτραπεί», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πάντως ότι από τη θέση του δεν μπορεί να κάνει πολιτικά σχόλια. Τόνισε, ωστόσο, ότι η χώρα πηγαίνει καλά και επισήμανε πως η πολιτική σταθερότητα αποτελεί «το μεγαλύτερο άυλο κεφάλαιο» που διαθέτει μια χώρα, καθώς της επιτρέπει να λαμβάνει αποφάσεις κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Αναφερόμενος, παράλληλα, στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, που εμφανίζεται πιο επιφυλακτική για τις προοπτικές ανάπτυξης, ο διοικητής της ΤτΕ υπογράμμισε ότι ένας πόλεμος έχει πάντοτε δυσμενείς οικονομικές συνέπειες.

Όπως είπε, η διεθνής οικονομία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μια αλληλουχία κρίσεων, από την πανδημία και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έως τους δασμούς που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ και την πολεμική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες αυτές οι εξελίξεις επιδρούν αρνητικά στις οικονομίες, ιδίως στην Ευρώπη, η οποία είναι καθαρός εισαγωγέας ενέργειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης στο 16ο Συνέδριο της ΝΔ: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027, την ιστορία την γράφουν πάντα οι παρόντες
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι επιχειρούν να μας σύρουν στο χάος του 2015» και «άλλοι μένουν παγιδευμένοι στα συνθήματα του '81»
Μητσοτάκης, Συνέδριο ΝΔ
120
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για Κυριάκο Μητσοτάκη 16ο στο Συνέδριο της ΝΔ: Έθεσε ξανά την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης
Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν έστειλε μήνυμα στήριξης στην «γαλάζια» παράταξη, με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στον ρόλο του πρωθυπουργού στην Ευρώπη
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Συνέδριο ΝΔ