Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γιάννος Παπαντωνίου: Μπλοκάρει την αποστολή στοιχείων από την Ελβετία – Εισαγγελική έρευνα για πώληση ακινήτου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το εάν η πώληση του ακινήτου, το οποίο διέθεταν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου στη Σύρο και σήμερα φέρεται να έχει περάσει στα χέρια Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, είναι εικονονική, αλλά και πώς δόθηκε φορολογική ενημερότητα στον πρώην υπουργό και τη σύζυγο του, ενώ είχαν φορολογικές εκκρεμότητες, ερευνά η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η νέα έρευνα με επίκεντρο τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγο του έρχεται στο “φως” της δημοσιότητας λίγες ημέρες μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και της απαγόρευσης εξόδου τους από τη χώρα.
Η έρευνα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα και θα δοθούν απαντήσεις για την πώληση του ακινήτου της Σύρου, που είχε
προκαλέσει και ευρεία δημοσιότητα.
Η αγορά πραγματοποιήθηκε το 2002, ενώ ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας και αφορούσε οικόπεδο 5,5 στρεμμάτων και ένα ημιτελές κτίσμα στη Σύρο στη θέση Τρία Λαγγόνια τα οποία ανήκαν στην Σταυρούλα Κουράκου. Το τίμημα, για το οικόπεδο και την ημιτελή κατοικία των 350 τ.μ. κινείται στα όρια της αντικειμενικής αξίας και φτάνει τις 100.941 ευρώ. Καταβλήθηκε στο πωλητή εκτός συμβολαιογραφικού γραφείου και όπως δήλωσαν πωλητής και αγοραστής, σε μετρητά. Οι εργασίες για την ανακατασκευή της συγκεκριμένης οικίας ολοκληρώθηκαν το 2006. Το αποτέλεσμα ήταν μια πολυτελής διώροφη βίλα 224 τ.μ., η αξία της οποίας προ κρίσης σύμφωνα με εκτιμήσεις, άγγιζε τα 4 εκατ. ευρώ.Το ακίνητο της Σύρου πουλήθηκε πριν περίπου ένα χρόνο σε ελληναμερικανό επιχειρηματία που την νοικιάζει σε VIP πρόσωπα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές της χώρας μας αναμένουν τις απαντήσεις από την Ελβετία για δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που εντοπίστηκαν να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου σε ελβετικά πιστωτικά ιδρύματα, ο πρώην υπουργός κίνησε νομικές διαδικασίες στην Ελβετία προκειμένου να αποφευχθεί το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών. Ωστόσο, πηγές του περιβάλλοντός του, το διαψεύδουν.

Αυτοί οι δύο λογαριασμοί και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, έγιναν γνωστά στις ελληνικές δικαστικές αρχές τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ από τις 22 Μαρτίου 2017 έχει αποσταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προκειμένου οι Ελβετικές αρχές να μας αποστείλουν περισσότερα στοιχεία.

Ο ένας από τους λογαριασμούς αυτούς από την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς εντοπίστηκε πρόσφατα και στη λίστα Μπόγιαρνς, ενώ παράλληλα οι έρευνες της ελληνικής δικαιοσύνης συνεχίζονται και για τους λογαριασμούς της συζύγου Παπαντωνίου που είχαν εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λογαριασμοί του ζεύγους Παπαντωνίου, στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και οι πρόσφατοι στην Ελβετία ερευνώνται για σύνδεσή τους με χρηματικά ποσά προερχόμενα με εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία υπεγράφησαν επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε