Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γιατί ο Μητσοτάκης “ξορκίζει” την… χαλαρή ψήφο σε αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές

Γιατί ο Μητσοτάκης “ξορκίζει” την… χαλαρή ψήφο σε αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές

Το μήνυμα ότι η ΝΔ δίνει πολιτικό χρώμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου έστειλε από τη Θράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θέλοντας, μάλιστα, να ξορκίσει τη χαλαρή ψήφο, τόνισε πως «δεν υπάρχει χώρος για ψήφο σε μικρότερα κόμματα» και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ.

Ο λόγος, άλλωστε, είναι προφανής: όσο μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά που θα καταγράψει η ΝΔ στις ευρωεκλογές και ταυτόχρονα η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσο περισσότερο… μπλε βαφτεί ο χάρτης των περιφερειών και των μεγάλων δήμων το βράδυ των εκλογών τόσο περισσότερο θα πιέσει την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα – εφόσον, βέβαια, οι εθνικές εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο κι ο πρωθυπουργός δεν αποφασίσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και ταυτόχρονη διεξαγωγή όλων των εκλογικών αναμετρήσεων το Μάιο.

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη της ΝΔ έως το τέλος Μαρτίου θα επιδοθούν σ’ ένα μπαράζ περιοδειών σε όλη την Ελλάδα, με το αναλυτικό πρόγραμμα ν’ ανακοινώνεται από την οδό Πειραιώς. Όπως αναφέρουν, μάλιστα, κεντρικός στόχος των περιοδειών είναι ν’ αναδειχθεί το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ, ανεξαρτήτως του αν ο πρωθυπουργός θα επιλέξει να προσφύγει στις κάλπες το Μάιο ή θα εξαντλήσει την τετραετία.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτών των περιοδειών ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις επόμενες εβδομάδες τα Ιόνια Νησιά και την Αιτωλοακαρνανία, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα μιλήσει σε εκδήλωση για την ψήφο των αποδήμων και το brain drain στις Βρυξέλλες. Επίσης, έως το τέλος Μαρτίου κεντρικά και περιφερειακά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσουν περιοδείες σε 27 νομούς της χώρας, ενώ οι περιοδείες αυτές θα πολλαπλασιαστούν τον Απρίλιο.

Από τη Θράκη, ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε επίσης την πρωτοβουλία του να συγκροτήσει ως κυβέρνηση ένα συμβούλιο παρά τω πρωθυπουργώ για το διάλογο με τη μουσουλμανική μειονότητα, ενώ για τη συνταγματική αναθεώρηση, αφού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για μία άτολμη αναθεώρηση που δεν αντιμετωπίζει παθογένειες δεκαετιών, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα τηρήσει το Σύνταγμα και εν τέλει θα προχωρήσει τη διαδικασία με βάση τα άρθρα που κρίθηκαν αναθεωρητέα από την παρούσα Βουλή.

Τέλος, αναφορικά με τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ανανέωση με πραγματικά νέα πρόσωπα που μπαίνουν για πρώτη φορά στην πολιτική και θα συνδράμουν τα έμπειρα στελέχη. Κυρίως όμως τόνισε πως αυτός θα είναι ο γνώμονας βάσει του οποίου θα συγκροτηθούν και τα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις