Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Γιατί βλέπει εκλογές το Μάιο ο Μητσοτάκης – Τι είπε στα νεοεισερχόμενα στον κομματικό μηχανισμό «γαλάζια» στελέχη

Γιατί βλέπει εκλογές το Μάιο ο Μητσοτάκης – Τι είπε στα νεοεισερχόμενα στον κομματικό μηχανισμό «γαλάζια» στελέχη

Διπλές εκλογές στις 26 Μαΐου, μαζί με τις ευρωεκλογές, βλέπουν στη ΝΔ. Αυτό είπε τουλάχιστον ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή σύσκεψη με τους νέους γραμματείς τομέων του κόμματος και τους περίπου 100 αναπληρωτές τους, αφού χθες παρουσιάστηκε η νέα οργανωτική δομή του κόμματος, μόλις ένα 24ωρο μετά τα πρώτα ονόματα υποψηφίων βουλευτών.

«Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά. Έχουμε κάτι παραπάνω από 100 μέρες μέχρι το ορόσημο των εκλογών της 26ης Μαΐου, όπου θα έχουμε σήμερα (βουλευτικές) εκλογές. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι θα έχουμε και εθνικές εκλογές, οι οποίες θα συμπέσουν με τις βουλευτικές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.
Επισήμανε παράλληλα μία από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής της ΝΔ έως τις κάλπες: «Είμαστε εδώ για να πείσουμε πως η ζωή ειδικά των πιο αδύναμων μπορεί να γίνει καλύτερη» τόνισε o κ. Μητσοτάκης, ζητώντας ενίσχυση του κομματικού στίγματος της ΝΔ από τους γραμματείς και τους αναπληρωτές τους σε όλη την Ελλάδα. Ενδιαφέρον, επίσης, έχει ότι στο επικοινωνιακό επιτελείο οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, αφού η Μαρία Σπυράκη παραμένει εκπρόσωπος Τύπου παρά την υποψηφιότητά της στη Θεσσαλονίκη και επί της ουσίας τα φώτα πέφτουν μόνο στη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου, την οποία καταλαμβάνει ο Γιάννης Μαστογεωργίου, άλλοτε συνεργάτης της Άννας Διαμαντοπούλου και νυν διευθυντής του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Στη ΝΔ παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη Βουλή και την προσπάθεια της κυβέρνησης να διασώσει τον Πάνο Καμμένο και το κόμμα του. Ούτως ή άλλως, αντιδρούν έντονα, εκτιμώντας ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο Κανονισμός της Βουλής και να μην υπάρξει η παραμικρή τροποποίησή του υπέρ του άλλοτε συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα. Αλλά και ότι τα… καμώματα του επικεφαλής των ΑΝΕΛ υποκρύπτουν αλληλοεκβιασμούς και διευθετήσεις με το Μαξίμου.
Για τον ίδιο λόγο, θα επιμείνουν στην τακτική των ονομαστικών ψηφοφοριών σε όλα τα νομοσχέδια – όπως επιδιώκει, άλλωστε, κι η ίδια η κυβέρνηση – καθώς στην οδό Πειραιώς εκτιμούν ότι η δεδηλωμένη της κυβέρνησης είναι μετέωρη και κρίνεται πράγματι από κάθε πλειοψηφία που διαμορφώνεται για να περάσει καθένα νομοσχέδιο. Βασικός αποδέκτης της «γαλάζιας» πίεσης είναι όχι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι υπόλοιποι έξι «πρόθυμοι» βουλευτές – όπως τούς ονομάζουν στη ΝΔ – οι οποίοι έδωσαν φιλί ζωής σε μια θνησιγενή –πάλι κατά τη ΝΔ – κυβέρνηση.
Αυτός είναι εν τέλει και ο λόγος για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης είπε στα στελέχη του πως ο Μάιος είναι το απώτατο χρονικό όριο για τη διεξαγωγή των εκλογών, αφού η κυβέρνηση ήδη χωλαίνει και δεν θα μπορέσει να φτάσει πιο μακριά. Είναι, μάλιστα, ορατό και το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να αιφνιδιάσει νωρίτερα, με τη ΝΔ να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή, όπως διαβεβαιώνουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις