Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γιατρομανωλάκης: Μεγάλη ευθύνη να δοθεί υπουργική θέση σε έναν ανοικτά δηλωμένο ομοφυλόφιλο

Γιατρομανωλάκης: Μεγάλη ευθύνη να δοθεί υπουργική θέση σε έναν ανοικτά δηλωμένο ομοφυλόφιλο

Για τους καλλιτέχνες και την στήριξη της Πολιτείας στους δύσκολους μήνες της πανδημίας, αλλά και γιατί ο πρωθυπουργός τον επέλεξε για την θέση του υφυπουργού Πολιτισμού πηγαίνοντας κόντρα σε προκαταλήψεις που υπάρχουν απέναντι σε άτομα που δηλώνουν ανοικτά ομοφυλόφιλοι, μίλησε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης. 

Ο κ. Γιατρομανωλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ και όσον αφορά στο θέμα της στήριξης σε όλο το καλλιτεχνικό φάσμα και της κρίσης που υπάρχει λόγω κορονοϊού είπε ότι εκτός από τα επιδόματα ειδικού σκοπού, αυτά θα συνεχίσουν και θα χαρτογραφηθεί αυτός ο κλάδος για να μην είναι «αόρατοι» αυτοί οι άνθρωποι. Επίσης όπως είπε με ένα πρόγραμμα επιδότησης θέσεων θα καλύπτεται το κενό στα θέατρα θα δοθούν έκτακτες επιχορηγήσεις σε όλους τους κλάδους του πολιτισμού. 

Ο κ. Γιατρομανωλάκης ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι επελέγη για δημόσιο αξίωμα από τον πρωθυπουργό και όπως μετέδωσαν και διεθνή ΜΜΕ είναι ο πρώτος ανοικτά ομοφυλόφιλος που γίνεται υπουργός στην Ελλάδα.

«Κάποιος θα ήταν ο πρώτος ή η πρώτη. Δεν το έκανε κάποια κυβέρνηση πριν και έγινε τώρα. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον πρωθυπουργό που δεν κόλλησε σε τέτοια ζητήματα., είπε.

Και πρόσθεσε: «Βέβαια, κάποιος δεν επιλέγεται λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού και των χαρακτηριστικών του αλλά λόγω ικανοτήτων». Θύμισε ότι σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, στην Ελλάδα, οι μισοί Έλληνες θεωρούν ότι οι διακρίσεις σε άτομα ΛΟΑΤΚΙ παραμένουν. Για πάρα πολύ κόσμο είναι σαφές ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι μειονέκτημα για να προσληφθεί κάποιος σε μια δουλειά». Και συνέχισε: «Υπάρχουν διακρίσεις και στίγματα αλλά το να βλέπεις ανθρώπους εκεί έξω ενεργούς που είναι διαφορετικοί στον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου είναι σημαντικό. Προφανώς για να αλλάξουν νοοτροπίες και να φύγει ο στιγματισμός χρειάζονται και τέτοιου είδους κινήσεις».

Δείτε όλη την συνέντευξη 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις