Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Γιώργος Γεωργαντάς για πιστοποιητικά εμβολιασμού: «Αγκάθι» το πάγωμα κατά την περίοδο νόσησης

Γιώργος Γεωργαντάς για πιστοποιητικά εμβολιασμού: «Αγκάθι» το πάγωμα κατά την περίοδο νόσησης

Εξηγήσεις σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους εμβολιασμένους νοσούν έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην πλατφόρμα όσων εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό.

Όπως είπε ο Γιώργος Γεωργαντάς η πλατφόρμα ανοίγει αύριο για τους Έλληνες πολίτες του εξωτερικού που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους σε χώρα της Ε.Ε ή σε άλλες 28 συνεργαζόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και Βρετανίας, και έχουν ΑΦΜ στην Ελλάδα ώστε να δηλώσουν ότι έχουν εμβολιαστεί ανέφερε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

 

Σημείωσε ότι οι εμβολιασμένοι δε χρειάζεται να εκδώσουν πιστοποιητικά νόσησης τονίζοντας ότι «είναι αυτονόητο αυτός που νοσεί για τις ημέρες της νόσησης ή της ανάρρωσης δεν ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Διακόπτεται η ισχύς του κι επανέρχεται εκ νέου μετά την παρέλευση των ημερών της νόσησής του». 

Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε πως «επειδή ο χρόνος της νόσησης είναι διαφορετικός για τον καθένα από εμάς, τεχνικά δεν μπορεί να υπηρετηθεί μία εφαρμογή που εξατομικευμένα να μπορεί να επαναφέρει το πιστοποιητικό με τη διακοπή της νόσησης. Αυτό που είναι αυτονόητο είναι δύο πράγματα: Πρώτον, ότι κατά τη διάρκεια της νόσησης κανείς δεν πρέπει να χρησιμοποιεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού του και δεύτερον, με τη λήξη της νόσησης επανέρχεται η ισχύς του πιστοποιητικού».

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εμβολιασμών πρώτης δόσης υπογραμμίζοντας ότι ειδικά στους άνω των 60 ετών από τους 520.000 ανεμβολίαστους, μετά την απόφαση για την υποχρεωτικότητα, έχει εμβολιαστεί ή προγραμματίσει το ραντεβού του πάνω από το 40% των πολιτών.    
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις