Πολιτική

Γιώργος Γεραπετρίτης: Αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στο τέλος της πολιτικής διαδικασίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ

«Σε ό,τι αφορά την αναγνώριση της Παλαιστίνης, η Ελλάδα θεωρεί ότι η λύση είναι η ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους, στα προ του 1967 σύνορα»

Τη θέση της Ελλάδας για το Παλαιστινιακό επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης λίγες ώρες μετά την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Γαλλία και με αφορμή τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διάσκεψη για τη λύση των δύο κρατών, την οποία κάλεσαν η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης σημείωσε με ανακοίνωσή του: «Η Ελλάδα έχει μια εκπεφρασμένη θέση για το ζήτημα αυτό. Η πάγια θέση της είναι ότι είναι πρωτοπόρος και επισπεύδουσα χώρα σε ό,τι αφορά τα ανθρωπιστικά. Ήδη έχει παράσχει σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια, έχει περιθάλψει παιδιά από τη Γάζα, ενισχύει την Παλαιστινιακή Αρχή. Σε ό,τι αφορά την αναγνώριση της Παλαιστίνης, η Ελλάδα θεωρεί ότι η λύση είναι η ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους, στα προ του 1967 σύνορα. Το ζήτημα είναι ο χρονισμός. Θεωρούμε ότι θα πρέπει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους να έρθει στο τέλος της πολιτικής διαδικασίας και υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Η ανακοίνωση αναφέρει πως: «Ξεκίνησε σήμερα η 80ή Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με την ιδιαιτερότητα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά του Οργανισμού, στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Είχαμε την ευκαιρία για μία σειρά από διμερείς συναντήσεις με Υπουργούς Εξωτερικών από την Ευρώπη, από την Ασία, από την Αφρική, από τη Λατινική Αμερική. Η Ελλάδα ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας αποκτά ένα μεγάλο διπλωματικό αποτύπωμα, αναπτύσσει τα ερείσματά της στον κόσμο και τις περιφερειακές της συμμαχίες».

«Έχουμε την ευκαιρία να προεδρεύσουμε στη Διάσκεψη για τους Αρχαίους Πολιτισμούς, η οποία γίνεται σε υπουργικό επίπεδο, μία πρωτοβουλία, η οποία φέρνει κοντά χώρες με κοινά ενδιαφέροντα, με μεγάλο πολιτισμικό βάθος και, βεβαίως, με το βλέμμα στα αγαθά της αρχαιότητας και του νεώτερου κόσμου» σημειώνει.

Και καταλήγει: «Τέλος, συμμετείχαμε στη Διάσκεψη για τη λύση των δύο κρατών, την οποία κάλεσαν η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για μια διάσκεψη, η οποία ασχολήθηκε με το Παλαιστινιακό. Η Ελλάδα έχει μια εκπεφρασμένη θέση για το ζήτημα αυτό. Η πάγια θέση της είναι ότι είναι πρωτοπόρος και επισπεύδουσα χώρα σε ό,τι αφορά τα ανθρωπιστικά. Ήδη έχει παράσχει σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια, έχει περιθάλψει παιδιά από τη Γάζα, ενισχύει την Παλαιστινιακή Αρχή. Σε ό,τι αφορά την αναγνώριση της Παλαιστίνης, η Ελλάδα θεωρεί ότι η λύση είναι η ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους, στα προ του 1967 σύνορα. Το ζήτημα είναι ο χρονισμός. Θεωρούμε ότι θα πρέπει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους να έρθει στο τέλος της πολιτικής διαδικασίας και υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ενισχύουμε τη σχέση Ελλάδας – Γαλλίας μετατρέποντάς την σε μια ισχυρή, πολυεπίπεδη συμμαχία
«Η Ενισχυμένη Συνολική Στρατηγική Σχέση που υπογράψαμε πριν από λίγες ώρες, είναι μια ευρεία στρατηγική συμφωνία που αναβαθμίζει και εμβαθύνει ακόμη περισσότερο τις ελληνογαλλικές σχέσεις» γράφει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Κοινό μέτωπο Μακρόν – Μητσοτάκη: Ζητούν καθυστέρηση στην αποπληρωμή του χρέους της περιόδου Covid και νέα ευρωομόλογα
Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε ότι η Ευρώπη δανείστηκε την περίοδο της πανδημίας και δεν έχει νόημα να επιστρέψει τα χρήματα γρήγορα, χαρακτηρίζοντας αυτή την επιλογή λανθασμένη
Μητσοτάκης και Μακρόν 5
Μακρόν σε Μητσοτάκη: Μοντέλο οικονομικής προόδου η Ελλάδα – «Πιο κοντά από ποτέ οι δύο χώρες»
Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τις επιχειρήσεις της χώρας του να επενδύσουν στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στην ευθυγράμμιση των γεωστρατηγικών συμφερόντων ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι
Μητσοτάκης και Μακρόν 5