Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γιώργος Καμίνης: Το πρώτο πράγμα που θα κάνει αν εκλεγεί

Καμίνης

Στα Τρίκαλα έκλεισε την περιοδεία του στη Θεσσαλία, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, Γιώργος Καμίνης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενωτικός ενόψει των εκλογών για την Κεντροαριστερά.

«Να πάμε για μια καινούργια Ελλάδα, την Ελλάδα της δημιουργίας και της καινοτομίας. Πιστεύω ότι σε αυτό θα συμβάλλει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό η δημιουργία του μεγάλου κόμματος της κεντροαριστεράς».

Αυτά τόνισε σήμερα από τα Τρίκαλα ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα Γιώργος Καμίνης. Όπως είπε «το κόμμα αυτό πάμε να το φτιάξουμε ένα κόμμα ενωμένο και επειδή θα είναι ενωμένο, θα γίνει και μεγάλο γιατί έρχεται να καλύψει ένα τεράστιο κενό στο πολιτικό σύστημα», για να καταλήξει: «Από αυτή την άποψη, η ευθύνη όλων που συμμετέχουμε σε αυτό το εγχείρημα, κυρίως των υποψηφίων για τη θέση του επικεφαλής, είναι μια ευθύνη ιστορική».

Για την περιοδεία στα Τρίκαλα

Νωρίτερα ο κ. Καμίνης είχε τονίσει ότι, «στα Τρίκαλα κλείνω την περιοδεία που κάνω στη Θεσσαλία η οποία άρχισε από τα Φάρσαλα. Και αυτό που πρέπει να πω είναι ότι βλέπω μια περιοχή ολόκληρη, η οποία διανύει μια μεταβατική φάση, από ό,τι κατάλαβα», προσθέτοντας: «Εδώ βλέπεις την Ελλάδα της χρεοκοπίας, του χθες, το πώς λειτούργησε, αυτό το πρόβλημα με τις καλλιέργειες, με τις επιδοτήσεις, τα περιβαλλοντικά προβλήματα, την έλλειψη μεταποίησης, βλέπω εδώ προϊόντα τα οποία μας έρχονται από την Τουρκία ενώ η πρώτη ύλη είναι από εδώ, όπως είχα δει και στην Πελοπόννησο, αυτά όλα πρέπει να αλλάξουν”.

Καμίνης: «Η εποχή των αρχηγικών κομμάτων έχει περάσει»

Για το τι θα πράξει σε κομματικό επίπεδο, αν εκλεγεί στην ηγεσία της κεντροαριστεράς, ποιες θα είναι οι πρώτες προτεραιότητες , ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι το πρώτο που θα κάνει είναι ότι θα καλέσει όλους τους συνυποψηφίους του να συζητήσουν, να αναλάβουν ρόλους ευθύνης κι αυτοί, γιατί η εποχή των αρχηγικών κομμάτων έχει περάσει, όπως χαρακτηριστικά είπε. Θα υπάρχει , διευκρίνισε, φυσικά ο επικεφαλής, θα έχει την ύψιστη ευθύνη, αλλά δεν πάμε για αρχηγικά κόμματα, πάμε για κόμματα δημοκρατικά. Πάμε για κόμματα στα οποία να λειτουργούν πραγματικά τα συλλογικά όργανα.

«Η παράταξή μας έχει το ιστορικό καθήκον να ενώσει τη χώρα»

Στη συνέχεια μιλώντας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων, παρουσία στελεχών και κόσμου, ο κ. Καμίνης τόνισε πως “η παράταξη η δική μας, είναι η παράταξη που έχει ένα μεγάλο ιστορικό καθήκον μπροστά της, το καθήκον να ενώσει τη χώρα. Δημιουργούμε μια παράταξη, συνέχισε, που θα μιλάει με έναν νέο, σύγχρονο προοδευτικό λόγο που θα βασίζεται στις διαχρονικές αρχές και αξίες μας. Μια παράταξη που απέναντι στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητισμό της ΝΔ, θα ορθώνει το δικό της ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα. Ένα στίγμα βαθιά προοδευτικό που θα οριοθετεί ξανά τι σημαίνει πρόοδος και τι συντήρηση σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία”.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να σημειώσει ο κ. Καμίνης, “πρέπει να χτίσουμε από την αρχή μια αρραγή σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Εμπιστοσύνη στο νέο εγχείρημα που πάμε να κάνουμε. Εμπιστοσύνη στον προγραμματικό μας λόγο. Εμπιστοσύνη ότι θα δημιουργήσουμε μια χώρα που θα επενδύει στους ικανούς αλλά δεν θα αφήνει κανέναν πίσω. Μια χώρα για όλους. Αλλά μια χώρα, εξήγησε, που θα αφήσει πίσω, οριστικά κι αμετάκλητα, όλα όσα μας γυρίζουν στο χθες”.

«Να συμμαζεύουμε τα ελλείμματα χωρίς να ρίχνουμε τα βάρη στους πολίτες»

Ακόμα ο κ. Καμίνης μίλησε για υπεύθυνη οικονομική πολιτική, λέγοντας πως πρέπει να συμμαζεύουμε τα ελλείμματα χωρίς να ρίχνουμε τα βάρη στους πολίτες, ένα φορολογικό σύστημα σταθερό και κοινωνικά δίκαιο με ορίζοντα δεκαετίας. Μια υγεία, με επίκεντρο τον πολίτη και όχι μόνο τον ασθενή. Μία ανοιχτή διασυνδεδεμένη υγεία, με νοσοκομεία, κλινικές και ιατρούς που θα συνεργάζονται σε κοινές επιστημονικές πλατφόρμες. Όχι ένα σύστημα υγείας, διευκρίνισε, που να επιτρέπει να κλείνουν ολόκληρες μονάδες στα περιφερειακά νοσοκομεία γιατί δεν υπάρχουν γιατροί.

Τέλος ο κ. Καμίνης έκανε λόγο γα δημόσια πανεπιστήμια αναβαθμισμένα και ανοιχτά στην κοινωνία και την παραγωγή, και ένα δημόσιο σχολείο με καλά αμειβόμενους δασκάλους που δημιουργεί τους πολίτες του αύριο και όχι σχολεία – εργοστάσια που λειτουργούν ως προθάλαμοι για πτυχία που δεν έχουν καμία αξία.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις