Πολιτική

Γιώργος Καραγιάννης: «Έως 30% η προσαύξηση στο νέο ενιαίο τιμολόγιο εργασιών αποκατάστασης κτιρίων μετά από φυσικές καταστροφές»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέο, επικαιροποιημένο τιμολόγιο επισκευών για τις αποκαταστάσεις πληγέντων κτιρίων μετά από καταστροφικά φαινόμενα τέθηκε σε ισχύ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Καραγιάννης «το νέο επικαιροποιημένο τιμολόγιο για την αποκατάσταση κτιρίων είναι ενιαίο για όλες τις φυσικές καταστροφές που έχουν λάβει χώρα από το 2017 περιλαμβάνει 169 εργασίες αποκατάστασης και η προσαύξηση στις τιμές των επισκευαστικών άρθρων, ανέρχεται σε ποσοστό έως και 30%».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών, «ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της κοινωνίας, αναθεωρούμε τις τιμές για πρώτη φορά μετά από περίπου 10 χρόνια».

Όπως διευκρίνισε, η αναθεώρηση είναι στοχευμένη και αφορά εργασίες όπου έχει διαπιστωθεί σημαντική απόκλιση τιμών.

Ο κ. Καραγιάννης προανήγγειλε και «αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τη χορήγηση αποζημιώσεων στεγαστικής συνδρομής, που θα περιορίζει σημαντικά τις παρατηρούμενες καθυστερήσεις αλλά και θα απλοποιεί τις διαδικασίες για τους πολίτες».

Τι σημαίνει ενιαίο τιμολόγιο επισκευών

Ο κ. Καραγιάννης εξήγησε πως «ό,τι εργασίες αποζημιώνονταν για παράδειγμα, μόνο σε περιπτώσεις πυρκαγιών και αφορούσαν ερμάρια, πέργκολες κλπ, πλέον θα αποζημιώνονται σε όλα τα καταστροφικά φαινόμενα όπως ο σεισμός και η πλημμύρα, ενώ έχουν προστεθεί και νέες εργασίες για τις επισκευές διατηρητέων κτιρίων».

«Είμαστε δίπλα στα προβλήματα των πολιτών και γνωρίζουμε τις ανάγκες τους» σημείωσε ο Υφυπουργός Υποδομών προσθέτοντας ότι «προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπάνω» καθώς απαντήθηκαν προβληματισμοί σχετικά με το πεδίο εφαρμογής του νέου ενιαίου τιμολογίου και της αναδρομικότητας της απόφασης.

Ποιους αφορά το νέο ενιαίο τιμολόγιο

Η αφετηρία της αναδρομικής εφαρμογής του νέου τιμολογίου είναι για συμβάντα από το 2017 και μετά εφόσον αφορά κτίρια για τα οποία δεν έχει εκδοθεί ακόμη άδεια επισκευής.

Σε περιπτώσεις που η άδεια επισκευής έχει εκδοθεί, εφόσον δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες επισκευής ή αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη και οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει τη δεύτερη δόση.

«Ακόμα και πολίτες που έχουν ξεκινήσει τις επισκευές των κτιρίων τους δικαιούνται αναπροσαρμογής του τιμολογίου με το νέο, αρκεί να μην έχουν πάρει τα χρήματα της Β’ δόσης για την επισκευή» υπογράμμισε ο Υφυπουργός Υποδομών.

Κλείνοντας ο κ. Καραγιάννης έστειλε σαφές μήνυμα ότι «όσοι εργαζόμαστε στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε και θα το πράξουμε, με καθαρές κουβέντες και χωρίς ανέξοδες υποσχέσεις και λαϊκισμούς. Προχωράμε μπροστά με τον ρεαλισμό που απαιτούν οι εποχές, αλλά και την υπευθυνότητα μιας κυβέρνησης που θέλει αυτά που δεσμεύεται να τα πράττει χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και ισχυρούς δεσμούς με τους πολίτες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφάχτηκαν» on air Παππάς – Αντωνοπούλου: «Ξέχασε να δηλώσει 1 εκατ. ο Ανδρουλάκης» – «Κατηγορείται ο Τσίπρας ότι τα έπαιρνε, θα κάνει μήνυση;»
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συγκρούστηκε σε υψηλούς τόνους με το στέλεχος της ΕΛΑΣ, προκαλώντας την έντονη παρέμβαση του Νίκου Στραβελάκη
Πέτρος Παππάς και Μαριζέτα Αντωνοπούλου
Μητσοτάκης: Οι πιλότοι μας θα αρχίσουν μέσα στο 2027 να εκπαιδεύονται στα ελληνικά F-35 – Ιστορική ανορθογραφία το casus belli
Ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέα εποχή» στο ΝΑΤΟ, απέκλεισε αποχώρηση των ΗΠΑ και έστειλε μήνυμα για τα F-35, υπενθυμίζοντας τα νομικά εμπόδια για την Τουρκία
Κυριάκος Μητσοτάκης, Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ στην Άγκυρα 12
«Πυρά» Χατζηβασιλείου κατά Νταβούτογλου: «Η Τουρκία να αποδεχθεί την πραγματικότητα, στην Κύπρο έχει γίνει παράνομη εισβολή»
Μιλώντας στο συνέδριο του Economist Impact, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας υποστήριξε ότι η παρουσία της χώρας του στο νησί είναι «δίκαιη» και στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο
Τάσος Χατζηβασιλείου και Αχμέτ Νταβούτογλου 5
ΠΑΣΟΚ για Σύνοδο ΝΑΤΟ: Πρώτη στις δαπάνες η Ελλάδα, τελευταία στις αποφάσεις
Ο Κώστας Τσουκαλάς υποστηρίζει ότι η χώρα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στη Συμμαχία, αλλά η Τουρκία είναι εκείνη που αποκομίζει τα στρατηγικά οφέλη, ζητώντας ενημέρωση της Βουλής για την εθνική στρατηγική
Μητσοτάκης, Σύνοδος ΝΑΤΟ στην Άγκυρα