Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γιώργος Κατρούγκαλος: Με άρθρο του Συντάγματος απάντησε στον Γεραπετρίτη για τις εκλογές

Γιώργος Κατρούγκαλος: Με άρθρο του Συντάγματος απάντησε στον Γεραπετρίτη για τις εκλογές
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος απαντά μέσω Twitter στον Γιώργο Γεραπετρίτη για τις αναφορές περί εκλογών που έγιναν νωρίτερα σήμερα Σάββατο (18.12.2021) στη Βουλή κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης και ψήφισης του Προϋπολογισμού.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος, ανέφερε στο Twitter για τον Γιώργο Γεραπετρίτη:

«Ο κ. Γεραπετρίτης καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα, επικαλούμενος κι εμένα, άγνοια Συντάγματος, γιατί, τάχα, και να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, τίποτα δεν θα άλλαζε, γιατί οι διερευνητικές εντολές θα κατέληγαν στην ίδια κυβέρνηση. Το Άρθρο 38 παράγραφος 1 του Συντάγματος προβλέπει, αντιθέτως, εκλογές, όπως ζήτησε ο πρόεδρος μας».

Το tweet του κ. Κατρούγκαλου έγινε μετά από την ένταση που προκλήθηκε στη Βουλή μεταξύ του Γιώργου Γεραπετρίτη και του Αλέξη Τσίπρα, όταν μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο υπουργός Επικρατείας είπε: «ώρα να πηγαίνετε κύριε πρόεδρε».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν ότι η επίμαχη φράση αποτέλεσε και αιχμηρή απάντηση στο αίτημα που κατέθεσε λίγα λεπτά πριν ο κ. Τσίπρα για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.

Επί σχεδόν πέντε λεπτά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης φώναζαν ομαδικά «ντροπή», «είσαι γελοίος» ζητώντας με τον τρόπο αυτό από τον κ. Γεραπετρίτη να ανακαλέσει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις