Παρασκευή, 24 Μαΐ
22oC Αθήνα

Γιώργος Κουμεντάκης: Ποιος είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Γιώργος Κουμεντάκης: Ποιος είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Γιώργος Κουμεντάκης θα είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Θα ορκιστεί την Παρασκευή, 26 Μαΐου με τα υπόλοιπα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης Σαρμά.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Κουμεντάκης, 64 ετών, θα λάβει τη σκυτάλη από την Λίνα Μενδώνη, μετά την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον Ιωάννη Σαρμά.

Ο Γιώργος Κουμεντάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Έκανε τα πρώτα του μαθήματα μουσικής το 1964 στο Ωδείο της πόλης, μαθαίνοντας ακορντεόν και πιάνο, ενώ άρχισε να συνθέτει στην ηλικία των 15.

Το 1977 συνέχισε τις σπουδές του στο Ελληνικό Ωδείο της Αθήνας, με καθηγητή τον Διαμαντή Διαμαντόπουλο. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Πιερ Μπουλέζ, τον Γκιέργκι Λίγκετι, τον Ιάννη Ξενάκη και τον Αλεξάντερ Γκερ.

Το 2004 διορίστηκε μουσικός διευθυντής και δημιουργός του μουσικού σεναρίου για τις τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ενώ από το 2017 ανέλαβε τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις