Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου για δίωξη Σπυρόπουλου: Το “βρώμικο ’89” θα μοιάζει νηπιαγωγείο

Με σκληρή ανακοίνωση απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με την δίωξη σε βάρος του πρώην διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για τα οικονομικά του κόμματος.

«Το “βρώμικο ’16” που επιχειρείται να στηθεί, κάνει το “βρώμικο ’89” να μοιάζει νηπιαγωγείο. Οι Έλληνες το γνωρίζουν, εμείς το έχουμε βιώσει και ουδείς εκβιασμός μπορεί να μας κάμψει», τονίζει το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, στην απάντησή του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Κίνημα υποστηρίζει ότι ο ελληνικός λαός διψάει για την αλήθεια και η κοινωνία χρειάζεται θεσμούς που εγγυώνται τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, την ισονομία ενώ η χώρα έχει ανάγκη από την επανάσταση του αυτονόητου, από την επικράτηση της λογικής στην πολιτική, τη δικαιοσύνη, την ενημέρωση, την οικονομία.

«Η πρωτοβουλία για τον έλεγχο όλων ανεξαιρέτως των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών στελεχών μας βρίσκει σύμφωνους, ώστε να υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια στη λειτουργία των κομμάτων, όπως και οποιαδήποτε πρωτοβουλία για όλα τα θέματα, είτε αυτά αφορούν το κυβερνών κόμμα είτε όλα τα κόμματα, αλλά και για τα θέματα που απασχολούν το δημόσιο βίο και τη ζωή των πολιτών.

Η θέση μας ήταν και θα είναι πάντα σαφής και απόλυτη: όλα στο φως, για όλους και για όλα», επισημαίνει το ΚΙΔΗΣΟ και συμπληρώνει ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε το έργο της Δικαιοσύνης να μετατραπεί σε εργαλείο για πολιτικά παίγνια και οι δικαστικοί λειτουργοί σε κυβερνητικό παράρτημα για προφανείς σκοπιμότητες».

Επίσης καθιστά σαφές ότι δεν θα αποδεχθεί την άποψη «όλοι ίδιοι είναι» ούτε τις λογικές συμψηφισμών, καλώντας τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει με γνώμονα τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της, που αμφισβητείται από επιλεκτικές επιλογές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης 11
Κώστας Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών για να λάμψει η αλήθεια – Η δήλωση του πρώην υπουργού
«Ο εφέτης ανακριτής Λάρισας, χωρίς να κάνει κάποια αξιολόγηση ή να διατυπώνει οποιαδήποτε κατηγορία, ζητά από τη Βουλή να εκτιμήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες των διατελεσάντων υπουργών»
Κώστας Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών για να λάμψει η αλήθεια – Η δήλωση του πρώην υπουργού 16
Η Ελλάδα αναλαμβάνει από την Πρωτομαγιά την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – Οι 6 προτεραιότητες
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, η Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της μηνιαίας προεδρίας της, θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει το ισχυρό διπλωματικό της αποτύπωμα
Οι σημαίες της Ελλάδας και του ΟΗΕ