Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Γιώργος Πατούλης: Ψάχνουν τον αντικαταστάτη του μετά το «φάουλ» με το ζεϊμπέκικο – Παπανικολάου, Χαρδαλιάς και Παχατουρίδης «παίζουν» για την περιφέρεια Αττικής

Γιώργος Πατούλης: Ψάχνουν τον αντικαταστάτη του μετά το «φάουλ» με το ζεϊμπέκικο – Παπανικολάου, Χαρδαλιάς και Παχατουρίδης «παίζουν» για την περιφέρεια Αττικής

Το «φάουλ» του Γιώργου Πατούλη, να χορέψει ζεϊμπέκικο τη στιγμή που ήταν σε πλήρη εξέλιξη οι μεγάλες καταστροφικές φωτιές στη χώρα, όλα δείχνουν ότι θα του στοιχίσει ακριβά.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκινήσει ήδη επαφές, ώστε να βρει τον αντικαταστάτη του Γιώργου Πατούλη, ως υποψήφιο με τη «γαλάζια» παράταξη για την περιφέρεια Αττικής. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την επιλογή υποψηφίου από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, ο οποίος να έχει επιτυχημένη θητεία και περγαμηνές στην πορεία του. Και τέτοια δυναμική, για να κερδίσει τη την πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας. 

Ειδικότερα, στο τραπέζι δυνατά παίζει το όνομα του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, παιδί από τα σπλάχνα της ΝΔ, ο οποίος έχει ήδη θητεία 9 χρόνων στην αυτοδιοίκηση, ενώ είχε διατελέσει ευρωβουλευτής και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θεωρείται μέχρι στιγμής η επικρατέστερη επιλογή.

Στο τραπέζι, όμως, έχει πέσει και το όνομα του Νίκου Χαρδαλιά, νυν υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και πρώην δημάρχου Βύρωνα, ο οποίος έχει διατελέσει και υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας την περίοδο Μαρτίου 2020 – Αυγούστου 2021. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, επίσης, προέρχεται από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, καθώς είχε διατελέσει δήμαρχος Βύρωνα, με επιτυχημένη, όπως θεωρείται, πορεία. Συγκεκριμένα, με τα κοινά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολείται από το 1994. 

Παράλληλα, συζητείται και το όνομα του δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, ο μακροβιότερος δήμαρχος, καθώς ηγείται του δήμου από το 2002!

Υπενθυμίζεται ότι όλη η συζήτηση για την αντικατάσταση του Γιώργου Πατούλη ξεκίνησε μετά την ατυχή κίνησή του χορέψει ζεϊμπέκικο, εν μέσω πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των δύο πιλότων του μοιραίου Canadair στην Κάρυστο, που κατέπεσε ενώ επιχειρούσε στο πύρινο «μέτωπο».

Η κίνηση του Γιώργου Πατούλη προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στο Μαξίμου. Ο ίδιος τη δικαιολόγησε, λέγοντας πως «ήταν κακιά στιγμή, ζητάω συγγνώμη! Χθες έκανα λάθος ζητάω συγγνώμη» είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι στα δύσκολα δεν κρύβεται.

“Χτες παρευρέθηκα σε μια εκδήλωση γυναικών της ομογένειας, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο. Προς το τέλος της εκδήλωσης αυτής και λίγο πριν την αποχώρηση μου, κάποιες από τις παρευρισκόμενες μου ζήτησαν να χορέψω μαζί τους κι εγώ εντελώς λανθασμένα, όπως οφείλω να παραδεχθώ εκ των υστέρων, ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόσκληση τους. Ήταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη.

Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν κρύβομαι στα δύσκολα, κι έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου. Χτες έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη αν σε μια δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία, έστειλα με μια στιγμιαία πράξη μου το λάθος μήνυμα”, ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του. 

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί η «κόκκινη κάρτα» στον Νότη Μηταράκη, ο οποίος φέρεται να έκανε αμέριμνος τις διακοπές στην Πάτμο, την ώρα που όλη η χώρα καιγόταν από τις φωτιές. Ο ίδιος παραιτήθηκε και τη θέση του πήρε ο Γιάννης Οικονόμου. 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις