Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Γολγοθάς! Μνημόνιο 78-84 δισ. ευρώ για τρία χρόνια! Τι προβλέπει το νέο πρόγραμμα στήριξης του ESM – Ο υπέρ πάντων αγώνας του Τσακαλώτου στο Eurogroup

ΦΩΤΟ - EUROKINISSI
ΦΩΤΟ - EUROKINISSI

– “Βάση διαπραγμάτευσης για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, αποτελεί η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης” λέει ευρωπαίος αξιωματούχος
– Το Eurogroup επιβεβαίωσε ότι έλαβε την αξιολόγηση των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το αίτημα της Ελλάδας
– Ξεκίνησε η συνεδρίαση του Euroworking Group, στις 16:00 το Eurogroup
– Όλα ανοιχτά για την επόμενη μέρα, αλλά “τώρα προέχει η συμφωνία” σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα
– Ποια είναι τα πέντε σενάρια για την επόμενη μέρα, μετά τα 251 ΝΑΙ

Η ελληνική Βουλή έδωσε το “πράσινο φως” στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για να διαπραγματευτεί στο σημερινό Eurogroup την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης με τους Θεσμούς.

Κάτι που ήρθε με σημαντικές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το “αντάρτικο” πρωτοκλασσάτων στελεχών του (σ.σ. Στρατούλης, Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου), ωστόσο το σημαντικότερο θέμα την δεδομένη στιγμή είναι η συμφωνία.

Μία συμφωνία που επιθυμεί διακαώς η ελληνική κυβέρνηση, παρόλο που θα είναι αναμφισβήτητα σκληρή.

Αυτό δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες, με τα νούμερα να προκαλούν… ίλιγγο.

Μνημόνιο έως και 84 δισ. ευρώ!

Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα δάνεια που θα χρειαστεί η Ελλάδα από το νέο πρόγραμμα στήριξης του ESM, σύμφωνα με την αξιολόγηση των θεσμών, θα ανέλθουν μεταξύ 78 και 84 δισ.ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

«Βάση διαπραγμάτευσης για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EΜΣ)», αποτελεί η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε πριν από λίγο ευρωπαίος αξιωματούχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αυτό,ανέφερε,επισημαίνει σε γενικές γραμμές η κοινή αξιολόγηση των θεσμών (Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που εστάλη χθες το βράδυ στο Eurogroup.

Νωρίτερα, το Eurogroup επιβεβαίωσε ότι έλαβε την αξιολόγηση των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το αίτημα της Ελλάδας να λάβει βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

«Η αξιολόγηση των θεσμών, βάσει του άρθρου 13 της Συνθήκης του ΕΜΣ, και η αρχική αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων ελήφθησαν από το Eurogroup. Συνεδρίαση στις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδας)», έγραψε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, Mισέλ Ρέινς στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Μισέλ Ρέινς ανακοίνωσε ότι το Eurogroup έλαβε σήμερα τις εκθέσεις αξιολόγησης των θεσμών. Η μία αφορά τη σταθερότητα στην ευρωζώνη, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις χρηματοοικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, βάσει του Άρθρου 13 της Συνθήκης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EMΣ), και η άλλη έκθεση αξιολόγησης αφορά τις ελληνικές προτάσεις. Η συνεδρίαση του Εurogroup θα ξεκινήσει στις 4μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε