Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γραμματικάκης: Το Ποτάμι θα πρέπει να κρατήσει την θέση υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών

Γραμματικάκης: Το Ποτάμι θα πρέπει να κρατήσει την θέση υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών
photo eurokinissi

Υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών δηλώνει “στο Κόκκινο” ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης.

Ο κ. Γραμματικάκης μάλιστα τόνισε πως ελπίζει οτι το Ποτάμι θα κρατήσει και αυτό θετική στάση υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η τοποθέτησή μου υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών την οποία πιστεύω ότι πρέπει να κρατήσει και Το Ποτάμι υπαγορεύεται από «προσωπικό και πολιτικό χρέος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γραμματικάκης.

Για τη συμφωνία, είπε ότι «είναι καλή και για τα δύο κράτη, και ειδικά για την Ελλάδα, γιατί ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας και συνεργασίας με τον βόρειο γείτονά μας, την νυν αποκαλούμενη Βόρεια Μακεδονία».

Αντίθετα ήταν επικριτικός με τις «εύκολες κατηγορίες» που εκτοξεύονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο «για προδοσία και για πατριωτισμό» και εξέφρασε τις ανησυχίες του για «τα πρώτα φαινόμενα ενός βαθύτερου διχασμού».

Για τη στάση που θα κρατήσει τελικά Το Ποτάμι σε σχέση με την συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Γραμματικάκης είπε ότι το κόμμα του πήρε καθαρή θέση υπέρ της συμφωνίας στο συνέδριο και τάχθηκε «κατά μίας επιπλέον γραμμής» σε ένα περιβάλλον γενικής σύγχυσης.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού θύμισε ότι «το θέμα απορρίφθηκε στο συνέδριο, όπου αποφασίστηκε το Ποτάμι να κρατήσει την αυτονομία του στην πολιτική ζωή και σημείωσε ότι «ένα κόμμα πρέπει να είναι σταθερό στις αρχές του, παρά τις δυσκολίες που φαίνονται στις δημοσκοπήσεις».

Τέλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που δεν τοποθετούνται για τη συμφωνία των Πρεσπών ή τοποθετούνται αρνητικά καθώς όπως εξήγησε αυτό «κρύβει περισσότερο κομματικό συμφέρον, παρά πραγματική πεποίθηση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις