Πολιτική

H πρώτη προειδοποίηση από τους δανειστές για το ενδεχόμενο εκλογών

Με το εσωτερικό της Ελλάδας να ταλανίζεται ανάμεσα στο κυβερνητικό ρήγμα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, φαίνεται πως οι δανειστές έχουν αντιληφθεί τι θα σημάνει μία τέτοια προσφυγή στις κάλπες και άρχισαν τις προειδοποιήσεις οι δανειστές.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρώτος το χορό άνοιξε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος δεν μίλησε ευθέως για τα σενάρια στην Ελλάδα για προώρες εκλογές, αλλά προειδοποίησε εναντίον οποιουδήποτε εμποδίου στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, που θα έφερναν εκ νέου στο προσκήνιο το φάσμα του Grexit, της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όπως τόνισε.

“Εάν οι μεταρρυθμίσεις αργοπορήσουν, αυτό (σ.σ. το φάσμα του ‘γκρέξιτ’) θα ξαναγίνει μια πιθανότητα. Είχαμε ήδη βρεθεί πολύ κοντά” σε αυτό, σημείωσε ο Ντάισελμπλουμ.

Σημείωσε παράλληλα, πως η έγκριση από τη Βουλή των Ελλήνων μιας πρώτης σειράς μεταρρυθμίσεων είναι “μια αρχή για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης”, εκτίμησε σήμερα ενώπιον του ολλανδικού κοινοβουλίου ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καλώντας παράλληλα να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

“Προχωράμε βήμα-βήμα, έγινε μια αρχή που συμβάλει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη”, είπε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών ο οποίος επανεξελέγη από τους ομολόγους του της ευρωζώνης πρόεδρος της Ευρωομάδας τη Δευτέρα.

Η ευρωζώνη έδωσε το πράσινο φως σήμερα για την έναρξη συνομιλιών για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, μετά την έγκριση από τη Βουλή των Ελλήνων της πρώτης σειράς μεταρρυθμίσεων, ενώ απέμενε να οριστικοποιηθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης-γέφυρας.

“Οι επενδύσεις συνδέονται με τις μεταρρυθμίσεις”, έκρινε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. “Εάν δεν γίνουν ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα δεν θα μπορέσει να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας της. Η ελληνική οικονομία έχει επείγουσα ανάγκη από ξένες επενδύσεις”, συνέχισε ο υπουργός και εκτίμησε πως “οι ιδιωτικοποιήσεις συνιστούν μια ευκαιρία”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 115
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού