Site icon NewsIT

Η «αγαπημένη συνήθεια» του Μητσοτάκη και το πολιτικό unfair Τσίπρα

06.12.2018 | 07:04
Η «αγαπημένη συνήθεια» του Μητσοτάκη και το πολιτικό unfair Τσίπρα

Πριν ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας βγει από τους τέσσερις τοίχους του Μαξίμου κι επιλέξει τις περιοδείες με προεκλογικό άρωμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αρχίσει τις… βόλτες στις γειτονιές της Αθήνας. Και παρά τα ευτράπελα, όπως το γνωστό και πολυσυζητημένο περιστατικό με τη μητέρα και το μωρό στην Κυψέλη, ο ίδιος σχολίασε χθες από τη Νέα Σμύρνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως οι βόλτες αυτές γίνονται «η αγαπημένη του συνήθεια».

Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να καταφέρει να προσεγγίσει τον κόσμο και κυρίως τους ψηφοφόρους άλλων πολιτικών δυνάμεων. Ιδίως δε τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δείχνουν με βάση τις δημοσκοπήσεις να επιλέγουν την αποχή και γι’ αυτό με τη σειρά του προσπαθεί να τους «επαναπατρίσει» και να τους κινητοποιήσει ο κ. Τσίπρας.
Ο λόγος απλός: από τη στιγμή που στην οδό Πειραιώς θεωρούν δεδομένη την επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές, ο μεγάλος στόχος ονομάζεται «αυτοδυναμία». Την οποία μπορούν να πετύχουν μόνον εάν καταφέρουν να πείσουν αυτούς τους «ουδέτερους» ψηφοφόρους.
Βήμα προς αυτή την κατεύθυνση συνιστά, άλλωστε, και η επιλογή Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος στο δυτικό τομέα της Β’ Αθήνας, απευθυνόμενος ούτως ή άλλως σε ένα ετερόκλητο κι εξαιρετικά ευαίσθητο κοινό, λόγω των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων.
Στη ΝΔ πάντως αρχίζουν από σήμερα να εντατικοποιούν τους ρυθμούς προετοιμασίας του συνεδρίου που θα διεξαχθεί στα τέλη της επόμενης εβδομάδας (14-16/12). Εξ ου και συνεδριάζει η οργανωτική επιτροπή, υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος έχει αναλάβει μεταξύ άλλων την ευθύνη για τη διοργάνωση της κορυφαίας κομματικής διαδικασίας της ΝΔ.
Στην οδό Πειραιώς, όμως, δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την κίνηση του κ. Τσίπρα να οργανώσει προεκλογική, κατ’ ουσίαν, συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη την ίδια ακριβώς ημέρα και ώρα κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης θ’ ανοίγει την αυλαία του συνεδρίου της ΝΔ – δηλαδή, την επόμενη Παρασκευή το απόγευμα.
Στη ΝΔ θεωρούν έτσι ότι πρόκειται για ένα πολιτικό unfair από πλευράς πρωθυπουργού, καθώς είθισται στα συνέδρια να πηγαίνουν ακόμη και ως προσκεκλημένοι οι αρχηγοί, τιμώντας τους αντιπάλους τους κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ο κ. Μητσοτάκης π.χ. είχε παρευρεθεί στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής το καλοκαίρι του 2017 κι είχε απευθύνει χαιρετισμό.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version