Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Η αγωνία του Κασσελάκη, τα διλήμματα στην Αχτσιόγλου και οι τρεις εκδοχές για την συνάντηση Τσίπρα – Σακκελαρίδη

Η αγωνία του Κασσελάκη, τα διλήμματα στην Αχτσιόγλου και οι τρεις εκδοχές για την συνάντηση Τσίπρα – Σακκελαρίδη

Το μήνυμα που έστειλε ο Στεφανος Κασσελάκης και το επιτελείο του μετά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου προς την Εφη Αχτσιόγλου και τους “6+6” είναι ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όποιος επιχειρήσει να το αλλάξει αυτό με οποιονδήποτε τρόπο θα είναι υπόλογος στους ψηφοφόρους.

Ταυτόχρονα, στο περιθώριο της… χείρας φιλίας του Στέφανου Κασσελάκη προς την Έφη Αχτσιόγλου, πολλά είναι τα σενάρια για τον λόγο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Γαβριήλ Σακκελαρίδη.

Στην πραγματικότητα οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη επιχειρούν να διαμηνύσουν στα στελέχη που έχουν ανοίξει την πόρτα εξόδου από την Κουμουνδούρου ότι έχουν μεγάλη ευθύνη γι αυτό που θα συμβεί στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς υπάρχει ένας νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία.

Το μήνυμα αυτό δείχνει φυσικά και την αγωνία των συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη να μην βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετέωρος μετά την αποχώρηση της «ομάδας Αχτσιόγλου» κινδυνεύοντας να πάψει να είναι δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό οι δύο Γραμματείς η Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής Γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης έκαναν τα τελευταία εικοσιτετράωρα ένα κύκλο επαφών με όσα στελέχη ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας τους τις συνέπειες των πράξεων τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες συνομίλησαν πίνοντας καφέ με τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Αλέξη Χαρίτση ενώ μίλησαν με την Θεανώ Φωτίου και την Σία Αναγωστοπούλου. Αδύνατη θεωρείται η επαφή με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο καθώς ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να είναι από αυτούς που επιμένουν ότι η Έφη Αχτσιόγλου και οι “6+6”  θα πρέπει να φύγουν άμεσα από το κόμμα.

Πηγές αναφέρουν πάντως ότι και πριν την αποχώρηση της Ομπρέλας είχαν γίνει επαφές από τους Γραμματείς με τα στελέχη αυτά χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμμία επιτυχία στην κατάληξη των συζητήσεων.

Στην συνεδρίαση, του Εκτελεστικού Γραφείου ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε στην ανάγκη για ενότητα και συσπείρωση, σε αυτή την δύσκολη για το κόμμα συγκυρία, επαναλαμβάνοντας ότι «σταθερά τείνει χείρα φιλίας».

Τόνισε δε την ανάγκη ενός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα συνεχίσει να εκφράζει τη λαϊκή βούληση και εντολή. Επίσης, έγινε εκτενής συζήτηση για τον σχεδιασμό του κόμματος για τα αναπτυξιακά-θεματικά συνέδρια, στο πλαίσιο της απόφασης της ΚΕ.

Με ποιους θα πίνει πρωινό καφέ

Σε ό,τι αφορά τον πρωινό καφέ οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πόσα πρόσωπα και ποια θα συμμετέχουν σε αυτόν.

Τα σενάρια για την συνάντηση Τσίπρα – Σακκελαρίδη

Εν τω μεταξύ η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη έφερε πολλές συζητήσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους λόγους για τους οποίους έγινε.   

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη για τα όσα είπε για τα 37 δισ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα ταμεία του κράτους το 2019, ο οποίος το έκανε γιατί ενοχλήθηκε από την στάση που κράτησαν οι προεδρικοί στο θέμα του δημοψηφίσματος μέσα στην ΚΕ.

Πολλοί υποστηρίζουν επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε  απλά να ενημερωθεί για τις προθέσεις της Έφης Αχτσιόγλου καθώς στην εσωκομματική αναμέτρηση ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε βρεθεί δίπλα στην βουλευτή της Δυτικής Αττικής και υποψήφια πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι ωστόσο γνωρίζουν καλά το εσωτερικό του κόμματος υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γαβριηλ Σακελλαρίδης μίλησαν για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο στο τραπέζι έπεσε και το θέμα του Ινστιτούτου που ετοιμάζει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο θα είναι έτοιμο στις αρχές του νέου έτους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις