Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Η δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις Γεωργιάδη, οι συστάσεις και η δημόσια συγγνώμη

Η δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις Γεωργιάδη, οι συστάσεις και η δημόσια συγγνώμη

Παρά τις συστάσεις του Πρωθυπουργού προς τους υπουργούς της κυβέρνησης να «βουτάνε τη γλώσσα στο μυαλό μας και μετά να μιλάνε» ο Άδωνις Γεωργιάδης, «εκτροχιάστηκε».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βγήκε εκτός της «γραμμής» της κυβέρνησης και με ατυχείς δηλώσεις έθεσε το Μαξίμου και την Πειραιώς σε συναγερμό.

«Θύελλα» αντιδράσεων

«Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας αν τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη;» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, για να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα αλλά και στα social media ενώ αναστάτωση υπήρξε αμέσως και στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Ακόμη και ο ίδιος αναγνώρισε ότι παρά την ευγλωττία του και την εμπειρία του στα ΜΜΕ, υπέπεσε σε επικοινωνιακό «φάουλ».

Παραδέχτηκε ότι η διατύπωση ήταν λανθασμένη και έδωσε το έναυσμα για σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης.

Την ίδια αίσθηση περί «φάουλ» που θα έδινε τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να «σουτάρει δυνατά» στα κυβερνητικά «δίχτυα», είχαν ευθύς εξαρχής και στο Πρωθυπουργικό γραφείο.

«Προφανώς μας απασχολεί η τραγωδία των Τεμπών»

«Προφανώς μας απασχολεί το ζήτημα. Αλίμονο αν δεν μας απασχολούσε αυτή η τραγωδία. Ο υπουργός έδωσε τις σχετικές εξηγήσεις» δήλωνε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιχειρώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις που άφησαν οι δηλώσεις Γεωργιάδη.

Η σύσταση του Μαξίμου στον υπουργό

Η οδηγία – σύσταση στον υπουργό Εργασίας ήταν να βγει και να διορθώσει την αστοχία του.

Έτσι από νωρίς το πρωί μέσω των ΜΜΕ και αργότερα και από το βήμα της Βουλής, έσπευσε να ζητήσει συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, που αυτός ο θόρυβος που ξέσπασε, τους «προκάλεσε μεγάλο πόνο», όπως δήλωνε ο ίδιος, κι ενώ ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ καλούσαν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον υπουργό του από την κυβέρνηση.

Οι εξηγήσεις Γεωργιάδη

«Δεν εννοούσα ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη», εξηγούσε ο κ. Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι με τη δήλωση του ήθελε να στηλιτεύσει την πολιτική εκμετάλλευση του θέματος από την αντιπολίτευση, με τα αιτήματα της για διερεύνηση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών και από τη Βουλή κι ενώ η υπόθεση ερευνάται ήδη από τη Δικαιοσύνη.

Η δημόσια «συγγνώμη»

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων… Εννοούσα ότι ο λαός δεν ενδιαφέρεται για την πολιτικό καβγά, για την κλοτσοπατινάδα των πολιτικών, για το εμπόριο της τραγωδίας … Γι’ αυτό δεν ενδιαφέρεται ο ελληνικός λαός. Ενδιαφέρεται να μην ξαναγίνει ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα» δήλωνε στη Βουλή ο Αδ. Γεωργιάδης

«Εγώ ποτέ δεν είπα ότι ο Ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη… Μόνος ένας άνθρωπος χωρίς καρδιά θα μπορούσε να έχει πει κάτι τέτοιο. Εάν είχα πει αυτό που εσείς λέτε, θα είχα παραιτηθεί από μόνος μου, από ντροπή. Αλλά παρά ταύτα, ζητώ συγνώμη από τους συγγενείς… Έδωσε την ευκαιρία σε εσάς να κάνετε αυτή τη φασαρία και να τους προκαλέσετε, άθελα κι εγώ μαζί, περισσότερο πόνο» πρόσθεσε.

«Σύμπλευση» με το ΚΚΕ για Εξεταστική

Το… «ολίσθημα» Γεωργιάδη οδήγησε την Κυβέρνηση να σπεύσει να δηλώσει υπέρ της διερεύνησης τυχόν πολιτικών ευθυνών υπουργών από τη Βουλή.

Όπως ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα συνταχθεί με το ΚΚΕ, το οποίο έχει καταθέσει αίτημα για Εξεταστική, με χρόνο διερεύνησης από το 1997 (δηλαδή και επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ).

Κίνηση που, όπως εκτιμάται, την «απελευθερώνει» από το κάλεσμα Κασσελάκη και Ανδρουλάκη για απευθείας έρευνα από τη Βουλή για τυχόν ποινικές ευθύνες, δηλαδή απευθείας με Προανακριτική Επιτροπή, όπως ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν με δικά τους αιτήματα το επόμενο διάστημα η Κουμουνδούρου και η Χαριλάου Τρικούπη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις