Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η «εξωστρέφεια» Μητσοτάκη και το νέο ταξίδι στη Μόσχα – Τι συζήτησε και με ποιους στο Μόναχο

Η «εξωστρέφεια» Μητσοτάκη και το νέο ταξίδι στη Μόσχα – Τι συζήτησε και με ποιους στο Μόναχο

Το ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του είναι ασφαλώς στραμμένο στις εγχώριες εξελίξεις και κυρίως στην τελική απόφαση του πρωθυπουργού για το χρόνο των εκλογών, με τις εκτιμήσεις στη ΝΔ να συγκλίνουν στο Μάιο κι έτσι τις κομματικές μηχανές να είναι στο φουλ. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει το βλέμμα του στραμμένο και στο εξωτερικό.

Άλλωστε, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και το «όχι» που είπε η ΝΔ, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε ο ίδιος ακόμη και στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κομβική σημασία έχει ν’ αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων του και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι συχνές επισκέψεις στην Ελλάδα του υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, δίνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην παρουσίαση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της ΝΔ και στον τρόπο με τον οποίο θ’ ασκήσει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Η αρχή έγινε από τη Γερμανία και συγκεκριμένα το Μόναχο, όπου, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε μεταξύ άλλων συνάντηση με τη διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Άννεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, αλλά και την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σε όλες τις επαφές του κ. Μητσοτάκη στη Γερμανία επικράτησε η συζήτηση ακριβώς για το σχέδιο της επόμενης μέρας και γι’ αυτό υπήρξαν και συναντήσεις του με υποψηφίους επενδυτές, ενώ από την ηγέτη του CDU ο κ. πρόεδρος της ΝΔ έλαβε τη δέσμευση για τη στήριξη της προοπτικής δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και προσέλκυσης επενδύσεων από τη Γερμανία.
Στα τέλη του μήνα, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ταξίδι-έκπληξη στη Μόσχα, όπου, μεταξύ άλλων, θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Το ταξίδι αυτό εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο της πολιτικής και των στόχων του κ. Μητσοτάκη, αλλά και της προσπάθειάς του να οικοδομήσει όλες τις δυνατές συμμαχίες σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις