Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

“Η Ελλάδα πόνεσε πολύ, τώρα πρέπει να γίνουν επενδύσεις”

“Η Ελλάδα πόνεσε πολύ, τώρα πρέπει να γίνουν επενδύσεις”
φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα για την οκταετία της σκληρότατης κρίσης εκφράζει ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πολιτικός Ούντο Μπούλμαν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο 62χρονος πολιτικός επισημαίνει, επίσης, την ανάγκη να πραγματοποιηθούν επενδύσεις στην Ελλάδα για να ανακάμψει ταχύτερα η οικονομία.

Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση στη χώρα μας, ο Μπούλμαν διαμηνύει ότι υπάρχουν και πρέπει να αξιοποιηθούν κοινές συνισταμένες ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και Το Ποτάμι, σε επίπεδο κυβερνητικής συνεργασίας.

Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Ούντο Μπούλμαν για Ελλάδα, Ευρώπη, Σκόπια

“Οι πολίτες υπέφεραν αρκετά, τώρα πρέπει να υπάρξουν επενδύσεις στην Ελλάδα (…) Είστε ένας σπουδαίος λαός και περάσατε δύσκολα χρόνια, αλλά εάν αποκτήσετε σημαντικό ρόλο στην Μεσόγειο, θα έχετε ένα σπουδαίο μέλλον”, επισημαίνει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ούντο Μπούλμαν, πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αθήνα το – προσκείμενο στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) – Ίδρυμα Φρίντριχ Εμπερτ, με θέμα: “Ένα μέλλον για όλους, μια Ευρώπη που θα το διασφαλίσει, ένα προοδευτικό κίνημα που θα το οικοδομήσει”.

Για την συνεργασία των ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων ο Μπούλμαν λέει στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο:

“Για μας είναι σαφές ότι πρέπει όλες οι προτάσεις των Σοσιαλδημοκρατών να ανανεωθούν. Αυτό δεν αφορά απλώς την οικονoμία, αλλά τη βιώσιμη οικονομία, με κοινωνική διάσταση οποία πρέπει να δίνει σε κάθε πολίτη μια ευκαιρία. Όποιος μας βοηθά είναι προοδευτικός, όποιος μας εμποδίζει δεν είναι”.

Στο ερώτημα του ΑΠΕ – ΜΠΕ, εάν εκτός από το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι θα συνεργαζόταν και με τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά:

“Φυσικά, εάν συμπίπτουν οι θέσεις μας”, ενώ για το πώς βλέπει μια ενδεχόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ή με το Ποτάμι, ο κ. Μπούλμαν λέει:

“Αυτό πρέπει να το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Έλληνες”, υπενθυμίζοντας όμως ότι πάντα έλεγε στην Γερμανία, “δεν μπορώ πια να ακούω τον Β. Σόιμπλε να λέει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η σωτηρία του ελληνικού λαού, όταν βλέπω πώς η κυβέρνηση υπό την Νέα Δημοκρατία οδήγησε την Ελλάδα στα μεγάλα προβλήματα”.

Τέλος, για την συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων για το ονοματολογικό σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, πως “θα αποτελέσει μια σημαντική πρόοδο, διότι θα συνεισφέρει στην ειρήνευση στα Βαλκάνια”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις