Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Η ελληνίδα σεφ μιλά για την σεξουαλική της κακοποίηση από τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας

Η ελληνίδα σεφ μιλά για την σεξουαλική της κακοποίηση από τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχωρεί στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ η κα Ξένια Μπουζαρανίδου και μιλάει για όλα όσα έζησε στην οικία του πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Φιλοθέη Φράνκλιν Γκονζάλες και πως έφτασε στην απόλυση.

Η κα Μπουζαρανίδου αναφέρεται στα πρόσωπα που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση μετά την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρεσβευτή.

Όπως υποστηρίζει η ίδια ο Κώστας Ήσυχος, τότε σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα μαζί με τον Νίκο Παππά, είχε ενδιαφερθεί για την προετοιμασία της επιστολής του Αλέξη Τσίπρα που τον Φεβρουάριο του 2013 και μετά τις άκαρπες καταγγελίες των θυμάτων στο υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας παραδόθηκε στα χέρια του Νικολάς Μαδούρο από τον πρώην πρέσβη Ροντρίγκο Τσάβες Σαμούδιο ο οποίος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βοηθήσει τα θύματα. 

«Μια από τις 5 που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ήταν και η Αλια Ήσυχου, η οποία είναι η μόνη που συνεχίζει να εργάζεται στην πρεσβεία. Οπότε και συγκινήθηκε ο κ. Ήσυχος και έτσι ενεπλάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάθαμε αμέσως για την επιστολή. Μας φάνηκε κυνικό το περιεχόμενο αλλά και τι ακριβώς να κάναμε; Είχαμε τις ενστάσεις μας αλλά ελπίζαμε ότι έτσι ίσως λυθεί το θέμα», λέει η κα Μπουζαρανίδου. 

Λέει ακόμα ότι οι σχέσεις της με τον κ. Ήσυχο που τότε όπως υποστηρίζει τους ζήτησε να μην κάνουν θέμα την κακοποίησή τους, είναι ανύπαρκτες. 

Click4More Δικαίωση για το θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πρέσβη της Βενεζουέλας – Αρχίζει κατάσχεση στην πρεσβεία

«Έχουμε τσακωθεί, θεώρησε ακραίο ότι έκανα καταγγελία και έδωσα μια συνέντευξη εκείνη την εποχή με τα αρχικά μου. Πηγαίνοντας κόντρα στην “πολιτική ωριμότητα” που επικαλούνταν σύμφωνα με την οποία έπρεπε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Για εκείνον είναι ακόμα χειρότερο γιατί είναι ο πατέρας μιας εξ’ αυτών που παρενοχλήθηκαν. Δεν είναι ακόμα πιο εξοργιστικό αυτό; Πόσο η εξουσία σε έχει διαφθείρει», λέει η ελληνίδα σεφ.

Λέει ακόμα ότι ο επόμενος πρέσβης ήρθε στην Ελλάδα σαν «μαινόμενος ταύρος» και είχε εντολή να τις αναγκάσει να παραιτηθούν. «[…] Και έκανε την ζωή ποδήλατο μόνο στις 4 από τις 5. Σε όλες μας εκτός από την κόρη του Ήσυχου. Από εκεί και πέρα ήταν εξουσιαστική η βία. Είχαμε πει ότι θα αντέξουμε, η μια δεν άντεξε και παραιτήθηκε. Οι άλλες τρεις τον Νοέμβριο του 2015 απολυθήκαμε με την δικαιολογία ότι είμασταν κακές υπάλληλοι. Ένιωσα οργή και θλίψη. Τέσσερα χρόνια μου ξαναπήρε να βρω δουλειά».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις