Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Η ενημέρωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη σήμερα 27/05

Η ενημέρωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη σήμερα 27/05

Νωρίτερα από άλλες χώρες θα εφαρμόσει η Ελλάδα το ψηφιακό πιστοποιητικό covid. Αυτό τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στην καθιερωμένη ενημέρωση της Πέμπτης στους πολιτικούς συντάκτες. 

Όπως είχε τονίσει νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην παρουσίαση του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. Στην παρουσίαση θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η κα Πελώνη έβαλε φρένο στο ενδεχόμενο να ανακοινωθούν αύριο αλλαγές στο θέμα της μουσικής στην εστίαση αλλά και στην άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα εξεταστεί από την επόμενη εβδομάδα. Δεν αποκλείεται πάντως αύριο Παρασκευή να έχουμε ανακοινώσεις για τον τρόπο λειτουργίας των γυμναστηρίων που σύμφωνα με τον προγραμματισμό ανοίγουν την Δευτέρα 31 Μαΐου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι αύριο Παρασκευή 28 Μαΐου επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 29 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να κλείνουν ραντεβού με όλα τα εμβόλια και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-34. 

«Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, ούτε τίποτα να φοβηθούμε σε σχέση με την μουσουλμανική μειονότητα» διαμηνύει η Ελλάδα στην Τουρκία, ενόψει της ανεπίσημης επίσκεψης Τσαβούσογλου στη Θράκη την ερχόμενη Κυριακή. «Τα μέλη της απολαμβάνουν καθεστώτος ισονομίας και ισοπολιτείας, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες και θυμίζω ότι είναι και οι ευρωπαίοι πολίτες» τόνισε με έμφαση η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, απορρίπτοντας τις ανυπόστατες, διαχρονικές αιτιάσεις της Τουρκίας, η οποία επιμένει να μιλά για «τουρκική μειονότητα»… Κάτι το οποίο αναμένεται να επαναλάβει και ο υπουργός Εξωτερικών  της Τουρκίας την Κυριακή στη Θράκη.

Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε επιφυλακή, ωστόσο κρατά χαμηλούς τόνους, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη. «Η Ελλάδα είναι μία δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα. Δεν απαγορεύει τις ιδιωτικές επισκέψεις, όπως επισκέψεις μπορεί να κάνει και ο ‘Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη κ.α.» σημείωσε η κ. Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Δείτε όλη την ενημέρωση

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις