Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Αριστοτελία Πελώνη

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Αριστοτελία Πελώνη

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και ιδίως στην Αττική, αλλά όχι μόνο, παραμένει βεβαρυμένη και το Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να δέχεται μεγάλη πίεση», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Τα συνολικά δεδομένα θα εξεταστούν αύριο από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων η οποία θα καταθέσει τις εισηγήσεις της και η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις για τα επόμενα βήματα», είπε η κ. Πελώνη.

«Στόχος όπως τόνισε χθες ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο CNN είναι να δούμε έξυπνα πώς από τη μία θα επιτρέψουμε περισσότερες δραστηριότητες χωρίς από την άλλη να κάνουμε συμβιβασμούς στη βασική στρατηγική μας για την ανάσχεση της πανδημίας», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Σε κάθε περίπτωση λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η κόπωση που υπάρχει στην κοινωνία και αναζητούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης που μπορεί να ενεργοποιηθούν σ’ έναν κοντινό ορίζοντα. Πάντοτε βέβαια με κανόνες και αυξημένη προσοχή».

Η κα Πελώνη έκανε επίσης αναφορά στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την υποβοήθηση του ΕΣΥ από τον ιδιωτικό τομέα. Επανέλαβε ότι αύριο ανοίγει οι πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και στις 26 Μαρτίου για τις ηλικίες από 70 έως 74 ετών. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τον χαρακτηρισμό του ως ανοησία από τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι είναι μια επιτυχία για την χώρα και μάλλον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει διαβάσει καλά την πρόταση της Κομισιόν.

Στο ερώτημα γιατί χαλαρώνουν τα μέτρα είπε: «δεν μιλάμε για ανοίγματα αλλά περιγράφουμε και θα εξετάσει και η επιτροπή είναι εργαλεία για την καλύτερη τήρηση των μέτρων που θα προσφέρουν βαλβίδες αποσυμπίεσης στους κουρασμένους πολίτες».

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου είπε ότι δεν είναι σημερινή αυτή η συζήτηση και θα το κρίνει η επιτροπή όταν το κρίνει η ώρα. 

Για το ενδεχόμενο συνάντησης Ερντογάν – Μητσοτάκη είπε ότι ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει ότι οι δίαυλοι είναι ανοικτοί και τόνισε ας γίνει πρώτα η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου και βλέπουμε.

«Θα προχωρήσουμε σε ότι προβλέπεται συνταγματικά», είπε αναφερόμενη στο θέμα επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ. 

Για το πολιτικό μορατόριουμ που πρότεινε στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν έχει εξηγήσει τι εννοεί. «Θέλει αντάλλαγμα για να σταματήσει να βγάζει κόσμο στους δρόμους;», είπε χαρακτηριστικά. «Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε οποιαδήποτε σοβαρή τεκμηριωμένη πρόταση με την προϋποθεση να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα», πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί μια νέα στρατηγική για τα τεστ για κορονοϊό. 

Στο ερώτημα αν θα υιοθετηθούν τα selftesting για κορονοϊό είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η νέα στρατηγική για τα τεστ με νέα εργαλεία που θα έχουμε στα χέρια μας. 

Δείτε όλη την ενημέρωση 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις