Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Αριστοτελία Πελώνη

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Αριστοτελία Πελώνη

Μια ημέρα πριν την άρση κι άλλων περιοριστικών μέτρων η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες.

Η κα Πελώνη ξεκίνησε αναφέροντας τα μέτρα που αίρονται από αύριο μεταξύ των οποίων είναι η επέκταση της επιτρεπόμενης κυκλοφορίας έως τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, όπως επίσης και ότι θα επιτρέπεται η μουσική στην εστίαση στους εξωτερικούς χώρους. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, απαντώντας για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν τόνισε ότι η συνάντηση των δυο ανδρών την Δευτέρα θα είναι κατ’ ιδίαν. 

Η συνάντηση όπως είπε θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, στις 16.00 ώρα Βρυξελλών.

Πάγια θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα πρέπει να μείνουν ανοιχτοί. Είμαστε υπέρ του εποικοδομητικού διαλόγου πάντα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Και με πλήρη σεβασμό στις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει κάθε χώρα».

Στο σημείο αυτό, η κ. Πελώνη, ανέφερε ειδικότερα: «Διαφορετικές θέσεις με την Τουρκία υπήρχαν και υπάρχουν. Σε πολλά ζητήματα οι θέσεις μας είναι διαμετρικά αντίθετες. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να συζητάμε με τη γειτονική χώρα.

Το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε. Η Ελλάδα επαναλαμβάνει με ειλικρίνεια τις πάγιες θέσεις της για όλα τα ζητήματα, σε κάθε ευκαιρία και σε όλα τα επίπεδα. Το ίδιο θα κάνει και τώρα».

Η κα Πελώνη με την φράση δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα «άδειασε» τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος σε τηλεοπτική του εμφάνιση είχε υποστηρίξει ότι δεν αποκλείεται να απολύονται οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι αν θεωρείται ότι θέτουν σε κίνδυνο την επιχείρηση. 

«Ο πρωθυπουργός έθεσε το πλαίσιο στη Βουλή. Αφορά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων. Αναμένουμε τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής. Σε κάθε περίπτωση είναι μια ζωηρή συζήτηση που απασχολεί και άλλες χώρες και κατατίθενται όλες οι απόψεις», είπε χαρακτηριστικά.

Με τσιτάτα και συνθήματα προηγούμενων εποχών δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων είπε απαντώντας σε ερώτημα για το αν προτίθεται να «μαλακώσει» κάποιες διατάξεις η κυβέρνηση από το εργασιακό νομοσχέδιο. 

Για το αν έχει καταλήξει η κυβέρνηση από που θα διατίθενται τα self test, η κα Πελώνη είπε ότι έχει διασφαλιστεί η δiανομή τους στην Επικράτεια και ότι υπάρχει συμφωνία έως τις 19 Ιουνίου και τόνισε ότι ελπίζει πως θα συνεχίσουν έτσι και αν δεν καταστεί εφικτό θα αναζητηθούν και άλλοι τρόποι. 

Δείτε όλη την ενημέρωση 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις